Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ο πολιούχος της Νάουσας, Άγιος Θεοφάνης

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή των πιστών, η Νάουσα τιμά τη μνήμη του πολιούχου της, οσίου Θεοφάνη.

Το απόγευμα της Πέμπτης 18ης Αυγούστου, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νάουσας, όπου και φυλάσσεται η τιμία Κάρα του οσίου Θεοφάνη, τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Προικονήσου  κ. Ιωσήφ και στη συνέχεια λιτανεία στους κεντρικούς  δρόμους της Νάουσας. 

Στην ομιλια του του ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αγιοτόκο Νάουσα, των 1241 Νεομαρτύρων, που είναι η δεύτερη σε πλήθος μαρτύρων πόλη, μετά τη Νικομήδεια της Μ. Ασίας, τόνισε την ευλογία και τη θαυματουργική παρουσία του οσίου Θεοφάνη στους πιστούς και ζήτησε από τις οικείες αρχές να προνοήσουν στην ανέγερση ναού, αφιερωμένου στη μνήμη του.
Την περιφορά συνόδευσαν ο βουλευτής Ημαθίας κ. Σιδηρόπουλος, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός, ο υποδιοικητής της ΙΜΠ Ταξχος κ. Κουρουβασίλης, η περ. σύμβουλος κ. Μπαλτατζίδου, ο υποδιοικητής της Β΄ΜΚΔ Τχης(ΠΖ) κ. Δεμοιράκος, ο διοικητής της ΠΥΝ Επιπυραγός κ. Παλαμούτης, οι αντιδήμαρχοι κ. Ιτσκάρα,Καρυδά, Βαδόλας, Αδαμίδης και Βασιλείου, ο τέως βουλευτής κ. Φωτιάδης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και εκατοντάδες πιστών.
Τον Όσιο Θεοφάνη υποδέχονταν με κατάνυξη και με αναμμένα κεριά οι Ναουσαίες στις παραδοσιακές γειτονιές της πόλης, απ όπου και πέρασε η πομπή, στην οποία τιμές απέδιδε άγημα της Β΄ΜΚΔ και της Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας.


 φωτογραφίες,βίντεο: Θεόδωρος Ελευθεριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...