Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Φταίμε και εμείς...


 
Είναι αλήθεια ότι είμαστε σε κρίση και βιώνουμε την παγωνιά και ένα σκληρό παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας, αλλά δεν φταίνε μόνο οι «εχθροί» που μπήκαν από την «κεκόπορτα», φταίμε και εμείς που την αφήσαμε αφύλαχτη.
Φταίμε και εμείς που αντικαταστήσαμε την μάννα και την γιαγιά με την νταντά και την τηλεόραση.

Φταίμε και εμείς που αντικαταστήσαμε τον πνευματικό με το μέντιουμ και την προσευχή με το γιόγκα.
Φταίμε και εμείς που αντικαταστήσαμε το Μυστήριο του Γάμου με το συμβόλαιο συμβίωσης και την Θεία Λειτουργία της Κυριακής με το φροντιστήριο και το μπαλέτο.
Φταίμε και εμείς που αντικαταστήσαμε τη νηστεία με τη δίαιτα, που σβήσαμε το καντήλι μας και δεν ακούμε τα κλάματα των παιδιών που δεν αφήσαμε να γεννηθούν ή που εγκαταλείψαμε.
Φταίμε και εμείς όχι γιατί άδειασαν τα ταμεία μας, αλλά γιατί άδειασε η ψυχή μας, όχι γιατί οφείλουμε δάνεια αλλά γιατί οφείλουμε δάκρυα και μετάνοιες.
Τι τραγική σύμπτωση, έτσι πρέπει να ήταν ο κόσμος πριν γεννηθεί ο Χριστός.
Αλλά εδώ και 2015 χρόνια ο Άσαρκος σαρκούται, ο Αόρατος οράται και ο Αναφής ψηλαφάται, για να ξαναζεσταθούν οι καρδιές που πάγωσαν και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα που μαράθηκε.
Γιατί Κάποιος έρχεται για μας, κάποιος πιστεύει σε μας, Κάποιος μας αγαπάει παντοτινά και χωρίς προϋποθέσεις για να μας φανερώσει πόσο σπουδαίοι, πόσο ανεκτίμητοι και πόσο πολύτιμοι είμαστε με την κρυμμένη αγιοσύνη που κουβαλάμε μέσα μας...

Καλά Χριστούγεννα και Ευλογημένο το Νέο Έτος


Θεόκλητος Α. Ρουσάκης
Αντιστράτηγος (ε.α.)
Επίτιμος Διοικητής Β’ Σ.Σ.

Ευχετήρια επιστολή που στάλθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...