Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Πανήγυρις του Αγίου Νικοδήμου του Βεροιέως (φωτορεπορτάζ- βίντεο)


Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ Παντελεήμων χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό προς τιμή του Αγίου Νικοδήμου του Βεροιέως  στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης, Βέροιας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης και ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Παναγίας Ναούσης π. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος ο οποίος πρόβαλε τον Άγιο Νικόδημο σαν πρότυπο ταπεινώσεως και θυσιαστικής αγάπης.
Το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ Παντελεήμων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας προς τιμή του Αγίου Νικοδήμου του Βεροιέως και κήρυξε τον θείο λόγο.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους του πιστούς αυτά τα Χριστούγεννα να τα ζήσουμε με τον Χριστό και αυτό θα το κατορθώσουμε έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα μέσα από αυτήν την περίοδο της σαρακοστής. Ο Οσιομάρτυρας Νικόδημος μας δείχνει αυτόν τον δρόμο για να βρούμε τον Χριστό, τον δρόμο που εάν τον βαδίσουμε σίγουρα θα γίνει η καρδιά μας η φάτνη μέσα στην οποία θα γεννηθεί ο πράος και ταπεινός Χριστός ο οποίος θα μας χαρίσει την όντως χαρά και ευτυχία.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...