Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πανήγυρις Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του ιατρού στην Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά στην Βέροια(ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ)


Το  διήμερο 28 και 29 Μαΐου πανηγύρισε ο υπό ανέγερση ιερός ναός του Αγίου Λουκά  αρχιεπ. Συμφερουπόλεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βέροιας επί τη μνήμη της μετακομοιδής των ιερών του λειψάνων.
Πριν την έναρξη του εσπερινού έγινε υποδοχή του ιερού λειψάνου της οσίας Σοφίας Κλεισούρας που μετέφερε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ για προσκύνηση από τους πιστούς κατά την πανήγυρη του αγίου Λουκά.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος στο τέλος της ακολουθίας προσέφερε στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βέροιας κ. Παντελεήμονα ένα μικρό απότμημα ιερών λείψανων της οσίας Σοφίας. Στον εσπερινό συγχοροστάτησαν και οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ και Σερβίων κ. Παύλος
Το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ. Συμμετείχαν οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο,  Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.
Η εορτή της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού από την Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια ολοκληρώθηκε με την ακολουθία των εγκωμίων και την ιερά λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων του αγίου, καθώς και του ιερού λειψάνου της οσίας Σοφίας.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ












































ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ








































































ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕΙΑ























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...