Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Επίσκεψη του σεβασμιωτάτου με ομάδα κληρικών και λαϊκών στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά το τετραήμερο από 8 έως και 11 Απριλίου  ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, επικεφαλής ομάδας 32 κληρικών και λαϊκών επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στη βασιλίδα των πόλεων τα μέλη της εκκλησιαστικής αποστολής είχαν την ευκαιρία να μετέχουν σε προηγιασμένη θεία λειτουργία στον Πατριαρχικό ιερό ναό του αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και στη συνέχεια να γίνουν δεκτοί από την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο οποίος τους απηύθυνε πατρικές ευχές. Αργότερα, κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου, τον ακολούθησαν σε επίσκεψή του σε μεγάλο πάρκο της Κωνσταντινουπόλεως Εμυργιάν στην περιοχή του Βοσπόρου, όπου υπήρχε έκθεση τουλίπας με εκκατομύρια τουλίπες που φυτεύθηκαν από τη δημοτική αρχή της Κωνσταντινουπόλεως.
Τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην ιερά μονή Παναγίας Βαλουκλή, όπου και οι τάφοι των Πατριαρχών, στην ιερά μονή Παναγίας Βλαχερνών, όπου ο σεβασμιώτατος έψαλε μία στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την μονή Παντοκράτορος, την εκκλησία αγίων Σεργίου και Βάκχου (μικρή αγία Σοφία) την εκκλησία αγίας Παρασκευής στο Χάσκιοϊ όπου βρίσκεται ο τάφος της νεομάρτυρος αγίας Αργυρής, το ναό της Παμακαρίστου με τα υπέροχα ψηφιδωτά, την Αγία Σοφία, καθώς επίσης και τους ιερούς ναούς αγίας Ευφημίας και Αγίας Τριάδος στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος.
Με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο


Ο σεβασμιώτατος προσκυνάει τα ιε΄ρα λείψανα της αγίας Αργυρής που φυλάσσονται στον πατριαρχικό ιερό ναό αγίου Γεωργίου
Η ιερά μονή Παντοκράτορος

Στο πάρκο με τις τουλίπες στο Βόσπορο


Εκκλησία αγ. Σεργίου και Βάκχου (μικρή Αγιασοφιά)
Εκκλησία αγ. Σεργίου και Βάκχου (μικρή Αγιασοφιά) εσωτερική άποψη
Παμακάριστος



Ιερός ναός αγίας Παρασκευής Χάσκιοϊ




Ιερός ναός Αγίας Ευφημίας Χαλκηδόνος

Μητροπολιτικός ιερός ναός Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...