Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Καταληκτήρια εκδήλωση για το επετειακό έτος των Κ' Παυλείων στη Βέροια.


Το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας διοργάνωσε στο «Χώρο Τεχνών» του Δήμου Βέροιας την καταληκτήρια εκδήλωση με την οποία ολοκληρώθηκε μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στη συμπλήρωση 20 χρόνων των Παυλείων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη πρόσφατη βράβευση της Ιεράς Μητροπόλεως από την Ακαδημία Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβριο. Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως, που παρουσίασε με επιτυχία ο αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, περιελάμβανε βυζαντινούς ύμνους από την Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως, ανάγνωση μηνυμάτων της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ( το ανέγνωσε ο αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος) και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου (το ανέγνωσε ο αρχιμ. Ιωακείμ Δεσπότης), ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ομιλίες από τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Καραβιδόπουλο , τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο και τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.
Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης εμφανίστηκαν η Ορχήστρα εγχόρδων, η Νεναική Χορωδία και η Χορωδία Ενηλίκων του νεοσυσταθέντος Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  ρεσιτάλ πιάνου από τον καθηγητή του Ωδείου κ. Παναγιώτη Τροχόπουλο.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο σεβασμιώτατος απένειμε το αναμνηστικό των Κ΄Παυλείων στο διευθυν΄τη του Ωδείου κ. Γεώργιο Ορδουλίδη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σαμάρειας κ. Αμβρόσιος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Χαλκίδος κ. Χρυσότομος και Κίτρους κ. Γεώργιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαφίτας κ. Δημήτριος , καθώς επίσης και οι τοπικές αρχές της πόλης.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...