Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Πύργου κ. Ηλίας στην πανήγυρη των Αγίων Ανργύρων Βεροίας


Τελέστηκαν και φέτος στη Βέροια οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή των Αγίων και θαυματουργών Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων. Επίκεντρο του εορτασμού των λαοφιλών Αγίων ήταν η ομώνυμη Ενορία της Βέροιας, που διαθέτει δύο Ιερούς Ναούς των Αγίων, ένα παλαιό του 17ου αι. και έναν σύγχρονο. 
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 Ιουνίου το απόγευμα τελέστηκε ο εσπερινός, η αρτοκλασία και η λιτανεία, ενώ την Κυριακή 1 Ιουλίου το πρωί ο όρθρος και η θ. λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο εόρτιος εσπερινός, η παράκληση και οι χαιρετισμοί των Αγίων.

Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πύργου κ. Ηλίας, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αντιοχείας από τη Συρία. Ο Θεοφιλέστατος υπηρέτησε επί 2 χρόνια ως εφημέριος της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του στη Θεσσαλονίκη.
Στις εόρτιες εκδηλώσεις παρέστησαν οι αρχές της πόλεις. Οι κ.κ. Κων. Γιοβαννόπουλος και Απ. Βεσυρόπουλος, βουλευτές Ημαθίας, η κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, δήμαρχος Βέροιας, ο κ. Βερύγιος, υποστράτηγος-διοικητής της Α΄ Μεραρχίας κ. ά. Πλήθη πιστών από τη Βέροια και ολόκληρη την Ημαθία συμμετείχαν στις ι. ακολουθίες και προσκύνησαν τα ι. λείψανα και τη βυζαντινή εικόνα των Αγίων, που φυλάσσονται στην ιστορική Ενορία της Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...