Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

40μερο μνημόσυνο π. Πολυκάρπου Μαντζάρογλου



Το Σάββατο 28 Ιουλίου τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Πολυκάρπου Μαντζάρογλου, πνευματικού Γέροντος και πατρός της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής.
Για το μνημόσυνο προσήλθαν στην Ιερά Μονή Αρχιερείς, ιερομόναχοι και μοναχοί από το Άγιον Όρος, μοναχές και ιερείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Συρία, Ρωσία, Βουλγαρία) αλλά και πολλοί πιστοί από πολλά μέρη της πατρίδος μας και το εξωτερικό που συνδέονταν πνευματικά με τον Γέροντα και την Ιερά Μονή. 


Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος και συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Βασιλείου, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Κεντρώας Αφρικής (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Νικηφόρου, του Επισκόπου Ποδόλσκ (του Πατριαρχείου Ρωσίας) κ. Τύχωνος και του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος κατά το αγιορείτικο τυπικό και τρισάγιο στον τάφο του, δίπλα από το Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Στις ακολουθίες έψαλλαν αγιορείτες μοναχοί από τις αδελφότητες των Δανιηλαίων, των Θωμάδων, των Καρτσωναίων και των Γερασιμαίων.
Την προηγούμενη Τρίτη 24 Ιουλίου είχε τελεσθεί μνημόσυνο για τον μακαριστό Γέροντα π. Πολύκαρπο με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος με τον Μητροπολίτη μας, ενώ παρέστη και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός.
Ο Γέροντας Πολύκαρπος Μαντζάρογλου, ιδρυτής της Ι.Μονής Σουρωτής Θεσσαλονίκης και γέροντας της Ι.Μονής της Παναγίας του Έβρου στη Ν. Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως.



 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...