Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο εορτασμός των ονομαστηρίων του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος (ΦΩΤΟ)


Το απόγευμα της Πέμπτης 26ης Ιουλίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος Ιαματικού.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος συγχοροστατούντων και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμών κ. Δημητρίου και Ναζιανζού κ. Θεοδώρητου, καθώς και του εορτάζοντος σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίς, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους ιερείς αλλά και τον λαό του Θεού που παρευρέθηκε στον εορτάσιμο εσπερινό έδωσε τον λόγο στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Θεοδώρητο ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Παντελεήμονος αλλά και στην μαρτυρία ζωής που πρέπει και οι χριστιανοί να δώσουν σήμερα.

Το πρωί της Παρασκευής 27ης Ιουλίου τελέστηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βεροίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος. Στην Θεία Λειτουργία λειτούργησαν οι Μητροπολίτης Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου κ. Εμμανουήλ, Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος και οι Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος και Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στον εορτασμό προς τιμή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος και τέλος ζήτησε από όλους να εύχονται και να προσεύχονται για τον ίδιο ώστε ο Κύριος να τον φωτίζει και να τον καθοδηγεί σε κάθε λόγο και πράξη του ώστε να προάγεται το έργο της Εκκλησίας, το έργο της Σωτηρίας του ανθρώπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...