Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Πώς επηρεάζει η τεχνολογία τη ζωή μας…



Το περιοδικό «Time» σε συνεργασία με την Qualcomm «εξέτασε» 4.700 ανθρώπους online και 300 μέσω τηλεφώνου σε οχτώ χώρες του κόσμου, μεταξύ 29 Ιουνίου και 28 Ιουλίου. Ο λόγος; «Πώς και πόσο επηρεάζει η τεχνολογία τη ζωή μας;». Μερικά από τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αποκαλύπτοντας πόσο στενή σχέση έχουμε όλοι με την τεχνολογία!
- Ένας στους τέσσερις ανθρώπους κοιτάζουν το κινητό τους τουλάχιστον μία φορά κάθε μισή ώρα.

- Τα 3/4 των νέων μεταξύ 25-29 κοιμούνται με τα κινητά δίπλα τους.
- Το 19% των Αμερικανών δήλωσε ότι θα άντεχε χωρίς κινητό για μία εβδομάδα, ενώ το 34% μόνο για μερικές ώρες!
- Το 17% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι κοιτάει το κινητό κατά τη διάρκεια κάθε γεύματος τουλάχιστον μία φορά, ανεξάρτητα με ποια παρέα βρίσκεται.
- Το 47% των Ινδών δήλωσε ότι κοιτάει το κινητό κατά τη διάρκεια μιας ταινίας. Το 10% των Άγγλων συμφώνησε.
- Το 32% δήλωσε ότι προτιμάει να απαντά με SMS. Το 22% δήλωσε ότι προτιμάει να μην απαντάει στις κλήσεις αμέσως αλλά να απαντά αργότερα μέσω SMS ή e-mail.
- Το 76% των νέων μεταξύ 25-29 έχει χρησιμοποιήσει το κινητό του για να φλερτάρει. Το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικίες 65+ είναι 16%.
- Το 65% των γονιών πιστεύει ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές τούς βοηθούν να γίνουν καλύτεροι γονείς!
 πηγή:εδώ

Σχόλιο: Τελικά ειδικά το κινητό τηλέφωνο (smartphone) έχει γίνει εξάρτηση στην ζωή πολλών ανθρώπων. Είναι τραγικό να στηρίζεται η ευτυχία των ανθρώπων από την απόκτηση καλύτερου κινητού ή οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής.
Η τεχνολογία όντως έχει προσφέρει πολλά στους ανθρώπους αλλά όταν η ευτυχία των ανθρώπων εξαρτάται από τις ηλεκτρονικές συσκευές ή όταν οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων διαστρέφονται λόγω της τεχνολογίας...τότε θα πρέπει να ανησυχούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...