Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

"Ρουά ματ"...με μία κίνηση!


    Από χρόνια παρακολουθούμε με ανησυχία τον ηθικό κατήφορο του Έθνους μας, ανήμποροι να τον αναστρέψουμε: …ελεύθερες σχέσεις, νομιμοποίηση των αμβλώσεων, υπογεννητικότητα, αυτόματο διαζύγιο, ξεχαρβάλωμα της παιδείας, ναρκωτικά, περιθωριοποίηση της Εκκλησίας κ.ο.κ. Πάνω δε σε όλα αυτά και μία πρωτοφανής εισροή μεταναστών και ο ορατός κίνδυνος αλλοίωσης τους Έθνους μας.
    Και ξαφνικά έρχεται, σαν «κεραυνός εν αιθρία» η οικονομική κατάρρευση της χώρας μας. Και ενώ τα σκοτεινά διεθνή συμφέροντα νομίζουν ότι πέτυχαν νίκη, υποδουλώνοντας την μικρή αλλά ατίθαση χώρα μας, η πραγματικότητα ίσως είναι πολύ διαφορετική. Αυτό φαίνεται αν προσέξει κανείς τα πρώτα δειλά σημάδια ανασύνταξης της κοινωνίας μας, η οποία μοιάζει να ξυπνάει από νάρκη δεκαετιών.
    Καθώς η κρίση και η αγωνία για το μέλλον επιτείνεται, πέφτει από τα πρόσωπα η μάσκα της αλαζονείας, που είχε δημιουργήσει ο νεοπλουτισμός, και αρχίζει να διακρίνει κανείς στη συμπεριφορά των γύρω του κάτι το πιο ανθρώπινο.

Οι οικογένειες επανασυνδέονται. Οι ηλικιωμένοι επιστρέφουν από τα γηροκομεία και οι νέοι συσπειρώνονται γύρω από την οικογένεια. Οι καφετέριες σταδιακά αδειάζουν, και τα «μπουχτισμένα» από παιχνίδια μικρά παιδιά διδάσκονται ότι τα αγαθά αποκτώνται με κόπο.
Αποδοκιμάζεται μετά βδελυγμίας το κύκλωμα των άθεων πολιτικών, που οδήγησε τη χώρα μας στην καταστροφή.
    Δημιουργείται κλίμα αποστροφής προς την «προηγμένη δύση» καθώς αποκαλύπτεται το άλλο πρόσωπό της: αυτό της απληστίας και της πνευματικής γυμνότητας.
    Όχι, η οικονομική κρίση δεν είναι χαριστική βολή για τη χώρα μας, αλλά εγερτήριο σάλπισμα. Δεν είναι νίκη του διεθνούς κεφαλαίου, αλλά νίκη του Θεού.
    Ο φιλάνθρωπος Θεός φαίνεται αν χρησιμοποιεί ένα απροσδόκητο μέσο (επώδυνο με αλλά αναγκαίο εδώ που καταντήσαμε!) για την σωτηρία μας και την αποκοπή μας απ’ το άρμα της δυτικής «ευημερίας» που τρέχει ασυγκράτητο στον κατήφορο.
    Με μία απρόβλεπτη κίνηση, μία κίνηση Ρουά ματ, εξουδετερώνει όλους τους εχθρούς μας ορατούς και αοράτους και εμάς μας οδηγεί στον δρόμο της συναίσθησης, της μετάνοιας και της ανασυγκρότησης.

Περιοδικό «Η Δράση μας»
Τεύχος: 495

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...