Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από την Εξόδιο Ακολουθία του Επισκόπου Νικοπόλεως κ. Πέτρου, στην Νάουσα

Ο μακαριστός Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νικοπόλεως κ. Πέτρος

Την Τετάρτη 15:00 τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Νάουσα η Νεκρώσιμος Ακολουθία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νικοπόλεως -από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας- κυρού Πέτρου.
Της ακολουθίας προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωακείμ.
Πριν το ίστατο χαίρε στον μακαριστό ιεράρχη, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωακείμ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου αλλά αναφέρθηκε και στην απλότητα και ταπείνωση του μακαριστού ιεράρχη. 
Τέλος ο αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος αντιφωνώντας μεταβίβασε τα ειλικρινά συλλυπητήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας ο οποίος λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να βρίσκεται στην τελετή, το προηγούμενο βράδυ όμως πήγε στον Ιερό Ναό της Παναγίας που τοποθετήθηκε το λείψανό του εκλιπόντος και τέλεσε Τρισάγιο.
«Ο μακαριστός πατέρας μας είναι ένα βλαστάρι της μαρτυρικής πόλεώς μας, της Νάουσας, αν και διακόνησε ολόκληρη την ζωή του στην ξενιτιά, χωρίς να υπολογίζει κόπους και δυσκολίες σήμερα η μαρτυρική γη της Νάουσας που τόσο αγάπησε τον δέχεται τιμώμενη από την ιερή σoρό του…» ήταν κάποια από τα λόγια του π. Αρσενίου.
Πλήθος κόσμου προσκύνησε και ασπάστηκε την χείρα του μακαριστού και αγαπημένου ιεράρχη που τόσες πολλές φορές ευλόγησε και συγχώρεσε. Ναουσαίοι αλλά και φίλοι του από διάφορα μέρη της Ελλάδος είχαν να πουν μόνο καλά λόγια, προβάλλοντας την απλότητα της ζωής του, την ανεξικακία του και την αγάπη που έδειχνε σε όλους.
Ας είναι αιωνία του η μνήμη.














Μία από της ανεψιές του μακαριστού ιεράρχου που τον γηροκομούσαν τον τελευταίο καιρό



 Φωτογραφίες:  Γραφείο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...