Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τα δανεικά που παίρνουμε δεν θα είναι αγύριστα!



Τι κάνετε, πόσα παίρνεται; Έχετε ακόμα δουλειά;
Τελικά για να είσαι "καλά" σημαίνει να έχεις δουλειά. Και εν μέρει είναι δικαιολογημένο….διότι λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!
Εχθές πάρθηκε μία ιστορική απόφαση μέσα στην Βουλή των Ελλήνων για εμάς όχι για άλλους για τους Έλληνες και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Μία απόφαση που τελικά ο χρόνος και η ιστορία θα την κρίνουν.
Όμως ένα πράγμα δεν μπόρεσα να καταλάβω…έχουμε τελικά δημοκρατία και ελευθερία απόψεων; Γιατί ψηφίσαμε κάποια πρόσωπα να γίνουν βουλευτές, για να υπακούουν τον εκάστοτε πρόεδρο του κόμματός τους; Δεν είναι παράλογο ένας βουλευτής να μην είναι ελεύθερος να εκφράσει την προσωπική του άποψη; και αν το κάνει να διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα του ή να διαγράφεται και από το κόμμα του;

Ποια ελευθερία; Για ποια δημοκρατία μιλάμε όταν οι ίδιοι οι βουλευτές είναι πιόνια κομματικών σκοπιμοτήτων!!! Βέβαια τίποτα από όλα αυτά δεν είναι καινούργιο και άγνωστο σε όλους μας, όμως σίγουρα είναι καινούργιο το αίσθημα της απειλής της χρεοκοπίας που έχουμε βιώσει άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο την τελευταία διετία και πλέον.
Η χθεσινή ημέρα ήταν λοιπόν μία ημέρα ιστορική για το μέλλον της πατρίδας μας αλλά και μία ημέρα που απέδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που δεν θεωρούν την χώρα τους σπίτι τους (διότι Έλληνες δεν είναι), και δεν εννοώ τους βουλευτές (αν και δεν παίρνω όρκο και γι’ αυτούς) αλλά για πολλούς άλλους που έκαψαν την Αθήνα δήθεν από αντίδραση, για να δώσουν και αυτοί το παρόν στις διαμαρτυρίες! Όλοι αυτοί που καίνε και ρημάζουν την χώρα μας τέτοιες ημέρες με την πρόφαση δήθεν κάποιας «εθνικής προδοσίας», το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να δικαιώνουν τους «προδότες» με την δική τους συμπεριφορά.
Οι νεοέλληνες έχουν συνηθίσει να βλέπουν επεισόδια στους δρόμους, κουκουλοφόρους να κυκλοφορούν με λοστούς στα χέρια μέρα μεσημέρι, οι νεοέλληνες δημοσιογράφοι αρέσκονται να κατηγορούν την αστυνομία για βιαιότητες όταν την ίδια στιγμή οι πυροσβέστες μας δέχονταν επιθέσεις από «καλά διαμαρτυρόμενα παιδιά» σε όλα τα πύρινα μέτωπα ώστε να μην μπορούν να κάνουν την δουλειά τους.
Τι θέλουν επιτέλους οι ιδεολόγοι του «όχι σε όλα»; Θέλουν μία Ελλάδα που να εξαρτάται από την δύναμη των λοστών και των μολότοφ; Θέλουν μία Ελλάδα που οι Έλληνες θα φοβούνται να πάνε στην δουλειά τους (αν έχουν);
Η κατάσταση εντός και εκτός Βουλής ήταν εχθές ένα θέατρο του παραλόγου…
Αθήνα 12/02/2012
Δεν θα πάρουμε θέση για το νέο μνημόνιο διότι δεν είμαστε ούτε ειδικοί αλλά ούτε κρίνετε σκόπιμο να γίνει κάτι τέτοιο….όμως το σίγουρο είναι ότι οι αντιδράσεις τύπου: «κουκούλα-λοστός- μολότοφ-τραμπουκισμοί» δεν βγάζουν πουθενά.
Πολύς κόσμος αντέδρασε ειρηνικά, όμως σε τι πράγμα τελικά αντέδρασε, για έναν δρόμο που είναι μονόδρομος; Και δεν υποστηρίζουμε ότι δεν πρέπει να γίνονται διαδηλώσεις και να μην υπάρχουν και αυτές οι ειρηνικές αντιδράσεις…αλλά όταν η χώρα έχει γονατίσει οικονομικά, ηθικά, και κυρίως πνευματικά εδώ και πολύ καιρό τότε τέτοιες αντιδράσεις με κομματικά συνθήματα, με φωνές «αγανακτισμένων» μόνο λύση δεν δίνουν... Όχι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, αλλά θα δουλέψουμε!!! Να δουλέψουμε και όχι να απεργήσουμε…διότι δυστυχώς η απεργία έχει χάσει το νόημά της στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα μας ακόμα και τις ημέρες που "δουλεύουμε" σκεφτόμαστε και ετοιμαζόμαστε ποιες ημέρες και με ποια αιτήματα θα απεργήσουμε!!!!
Λύση για την δύσκολη αυτή ιστορική στιγμή της χώρα μας δεν υπάρχει….και εννοούμε λύση η οποία δεν είναι επώδυνη…λύση η οποία δια μαγείας θα μας φέρει πίσω την ευμάρεια που βιώναμε τις περασμένες δεκαετίες δεν υπάρχει. Εάν δεν το καταλάβουμε δεν πρόκειται να πάμε μπροστά.
Αθήνα 12/02/2012
Εάν δεν πάψουμε με το παραμικρό να κάνουμε απεργίες και συνεχώς να διεκδικούμε περισσότερα σε μία χώρα που το μόνο που χρειάζεται είναι δουλειά , σε μία χώρα που δεν μπορεί πλέον να δώσει τίποτα παρά χρέη τότε τα χειρότερα έρχονται.
Η απληστία μας τόσα χρόνια μας έκανε μαλθακούς, μας έκανε καλοπερασάκηδες…
Η χώρα χρειάζεται δουλειά και όχι απεργίες, όχι λεηλασίες, όχι ψευτοεπαναστάσεις ψευτοιδεαλιστών που πωλιούνται για λίγα ευρώ…ναι θα πρέπει να δουλέψουμε με λίγα παρά να πεινάσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Ναι, κάποιοι έφταιξαν αλλά σχεδόν όλοι αυτοί που κάνανε τα πρώτα «ανοίγματα» (τα μοιραία) και φέρανε δανεικά χρήματα στους Έλληνες δεν ζουν πλέον… η τιμωρία των ενόχων δεν θα μας κάνει τελικά να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας, δεν θα μας κάνει να ζήσουμε αξιοπρεπώς, να ζήσουμε χωρίς εξαθλίωση...
Τα δανεικά που τώρα παίρνουμε δεν θα είναι αγύριστα και γι’ αυτό χρειάζεται όλοι μας να σφίξουμε το ζωνάρι, όλοι μας να δούμε κατάματα την πραγματικότητα που βιώνουμε.
Ο Θεός βοηθός μας….καλή δύναμη Έλληνες, καλή λευτεριά (σε μερικά χρόνια)!

Π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...