Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Δοξολογία για την ελληνική κοινότητα Κλούζ (Ρουμανία), με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου



Με αισθήματα ιερής συγκινήσεως και εθνικής εξάρσεως τελέσθηκε και στο Κλούζ της Ρουμανίας η δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου απὀ τον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου δραστηριοπεἰται η ελληνική κοινότητα.
Στη σύντομη αλλά μεστή απο εθνικο-θρησκευτικά νοήματα ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων εξήρε τη σημασία του Τιμίου Σταυρού για τη ζωή των χριστιανών αναφερόμενος ακόμη και στην εθνική και θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού.

Μεταξύ άλλων ο σεβασμιώτατος τόνισε: «Σήμερα που άπασα η ορθόδοξος εκκλησία εορτάζει την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δηλ. Την ημέρα κατά την οποία ηκούσθη το σωτήριο μήνυμα προκειμένου ο άνθρωπος να απαλλαγεί από τη δουλεία της αμαρτίας, δια της υπακοής της Υπεραγίας Θεοτόκου στο θέλημα του Κυρίου, η ανθρωπότητα λυτρώθηκε από την αμαρτία η οποία επί αιώνες, μετά την πτώση των πρωτοπλάστων, βάρυνε το ανθρώπινο γένος.
Σήμερα, όμως, το ελληνικό γένος εορτάζει και ένα άλλο Ευαγγελισμό, το μήνυμα εκείνο το οποίο μετά από 400 χρόνια δουλείας, ερχόταν να δώσει την ελπίδα για απελευθέρωση από τον κατακτητή».
Ο σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα για την τιμή της προσκλήσεως αλλά και το σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κλουζ κ. Ανδρέα για την ευλογία του να τελέσει τη δοξολογία.
Στο τέλος όλοι μαζί έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...