Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι:Ένας καλός Σαμαρείτης στην Γερμανία!


Ο Henning Noske είναι ένας Γερμανός δημοσιογράφος και συντάκτης στην εφημερίδα «Braunschweiger Zeitung». Τις τελευταίες μέρες το τηλέφωνο του δεν σταματάει να χτυπάει από συναδέλφους που θέλουν να μιλήσουν μαζί του σχετικά με μια παράξενη ιστορία που λαμβάνει χώρα στη μικρή πόλη Braunschweiger, που βρίσκεται στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας. Όλα ξεκίνησαν με ένα άρθρο για μια ληστεία στην πόλη, ενώ λίγο αργότερα, ένας φάκελος απεστάλη από ανώνυμο δωρητή στο τοπικό κέντρο υποστήριξης των θυμάτων της ληστείας. Ο φάκελος περιείχε 10.000 ευρώ σε μετρητά!

Φάκελοι με το ίδιο χρηματικό ποσό έχουν αποσταλεί τις τελευταίες μέρες σε μια σειρά από οργανώσεις και ιδρύματα όπως σε ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας, σε τέσσερις τοπικές εκκλησίες, σε μια χορωδία, μια ομάδα παροχής γευμάτων σε αστέγους και σε άλλες. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, ο ανώνυμος δωρητής «ξαναχτύπησε». Ένας εργαζόμενος σε τοπικό ξενώνα, καθώς έβγαζε έξω τα σκουπίδια, βρήκε έναν φάκελο κάτω από το χαλάκι της πόρτας ο οποίος περιείχε ούτε λίγο ούτε πολύ 10.000 ευρώ.
Οι ανώνυμες αυτές δωρεές ακολουθούν το ίδιο μοτίβο: ένας λευκός φάκελος τοποθετείται ή αποστέλλεται στον παραλήπτη περιέχοντας συνήθως 10.000 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον, λέει ο Noske, «τα χρήματα συχνά συνοδεύονται από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας». Η δωρεά του Σαββατοκύριακου, για παράδειγμα, συνοδευόταν από ένα άρθρο της εφημερίδας «Braunschweiger Zeitung» με θέμα τον ξενώνα.
Η εφημερίδα δέχεται πλέον πολυάριθμες προτάσεις από ιδρύματα και κέντρα που επιδιώκουν να γίνουν γνωστά μέσω των σελίδων της στον ανώνυμο ευεργέτη, ελπίζοντας ότι θα τους αποστείλει τον πολυπόθητο λευκό φάκελο. Το μυστήριο του «Καλού Σαμαρείτη», όπως ονομάζουν οι κάτοικοι το δωρητή, έχει συναρπάσει τους κατοίκους του Braunschweig, οι οποίοι θέλουν να πιστεύουν ότι η πόλη τους έχει αποκτήσει έναν «φύλακα άγγελο».
 πηγή:εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...