Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Μια όμορφη πρωτοβουλία: Αντί για μπομπονιέρες.....φιλανθρωπία!!!


Την Κυριακή 11 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά πραγματοποιήθηκε η βάπτιση του μικρού Σταύρου. Προς ευχάριστη έκπληξη όλων των παρευρισκομένων στο μυστήριο οι οικείοι του νεοφώτιστου αντί για τις «καθιερωμένες» μπομπονιέρες μοίρασαν το παρακάτω μικρό φυλλαδιάκι!!! 
 


Βεβαίως όπως είπαμε όλοι επαίνεσαν αυτήν την πρωτοβουλία: το να δώσουν δηλαδή τα χρήματα που θα ξόδευαν στις μπομπονιέρες σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Όμως τελικά δεν αρκεί αγαπητοί μου απλά το να επαινέσουμε και εμείς αυτήν την κίνηση φιλανθρωπίας που επέδειξαν οι οικείοι του μικρού Σταύρου…αλλά καλό θα ήταν και εμείς να τους μιμηθούμε!!!
Ας πάψουμε δηλαδή να ξοδεύουμε αλόγιστα χρήματα σε στολισμούς, σε μπομπονιέρες κ.τ.λ. και να τα δώσουμε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, σε συσσίτια, σε φτωχές οικογένειες….ειδικά στις ημέρες μας!
Μπράβο λοιπόν στην συγκεκριμένη οικογένεια που ξεπέρασε τα «καθώς πρέπει» των μυστηρίων (έτσι όπως η εκκοσμίκευση τα έχει καταντήσει..) και πήρε αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία ενσαρκώνοντας τελικά το Ορθόδοξο Πνεύμα των Πατέρων της Εκκλησίας χωρίς να μένει στις ψευτοτυπικότητες που δεν εξυπηρετούν απολύτως τίποτε.
Ας προβληματιστούμε λοιπόν όλοι μας….και ας τολμήσουμε να ορθοτομήσουμε... κάνοντας φιλανθρωπίες έστω και δι' αυτού του τρόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...