Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Χρστουγεννιάτικη Μουσική Εκδήλωση από την Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητροπόλεως Βεροίας.



Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22  Δεκεμβρίου η χριστουγεννιάτικη εορτή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Παντελεήμονος.

Στην αρχή της μουσικής εκδήλωσης μίλησε ο αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος ο οποίος είναι και ο αντιπρόεδρος της σχολής, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε ο Διευθυντής της Σχολής κ.Γεώργιος Ορδουλίδης.
Συμμετείχαν με την σειρά που εμφανίστηκαν:  η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής υπό την διεύθυνση του καθηγητή κ. Ζερδαλή Σωτηρίου, η οποία απέδωσε αντιπροσωπευτικούς Εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων. Ακολούθησε η 50μελής παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση της μουσικού κ. Ευδοξίας Γουργουλιάτου, η οποία απέδωσε τραγούδια και ποιήματα των Χριστουγέννων καθώς και κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας. Την εκδήλωση έκλεισε η μεικτή χορωδία ενηλίκων υπό την διεύθυνση της μουσικού κ. Κυριακής Αδαμίδου-Δημάδη, με ποικίλο ρεπερτόριο χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και ποιημάτων.
Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και πρόεδρος της Σχολής κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, καθηγητές και μαθητές αλλά ιδιαιτέρως και τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους κοντά στην Εκκλησία και στη Σχολή. Ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και ο νέος χρόνος με την βοήθεια του Θεού να απαλύνει τον πόνο τους λαού μας και να έρθουν καλύτερες ημέρες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...