Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ένα κοριτσάκι Δ΄ δημοτικού γράφει για τα κακά του πολέμου! -Βίντεο:Stop War - Bring Peace




Της Αυγουστίνας Τσιτάκοβα, Δ' δημοτικού
Όταν υπάρχει πόλεμος όλοι είναι δυστυχισμένοι. Σκέφτονται τις όμορφες στιγμές που περνούσαν όταν στη χώρα τους υπήρχε ειρήνη. Οι πόλεμοι γίνονται για να μεγαλώσει η χώρα, γίνονται από το ρατσισμό που υπάρχει στη συγκεκριμένη χώρα και για τα πλούτη της χώρας. 

Ο πόλεμος στους ανθρώπους φέρνει πάρα πολλά κακά, περισσότερα από ότι πιστεύουμε. Σκοτώνονται πολλοί άνθρωποι και πολλοί άλλοι τραυματίζονται πολύ σοβαρά και βαριά. Χρειάζεται αρκετός καιρός για να αναρρώσουν. Μερικά παιδιά χάνουν τους γονείς τους στον πόλεμο και μένουν ορφανά. Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς χάνουν τα σπίτια τους, όλη τους την περιουσία και μένουν πρόσφυγες. Μερικοί άνθρωποι μένουν χωρίς φαγητό, χωρίς νερό και άστεγοι.
Ο πόλεμος φέρνει πολλές καταστροφές. Καταστρέφεται η γη και μένουν μονάχα τα ερείπια. Για να σταματήσουν οι πόλεμοι υπάρχουν πολλοί τρόποι που κανείς όμως δεν τηρεί. Πρέπει να κατανοούμε τους ανθρώπους που προστατεύουν τη χώρα τους και να μην αρχίζουμε πόλεμο. Να είμαστε φιλικοί με όλες τις χώρες. Αντί να δημιουργούμε πόλεμο για να πάρουμε κάτι από την άλλη χώρα, να το λύνουμε με διάλογο και όχι πόλεμο.
Οι δάσκαλοι επίσης πρέπει να μαθαίνουν τα παιδάκια να αγαπούν την ειρήνη. Οι άνθρωποι πρέπει να αγαπούν την ειρήνη και να μισούν τον πόλεμο γιατί στην ειρήνη μπορείς να πηγαίνεις σχολείο για να μορφωθείς, να κάνεις πάρτι γενεθλίων, να παίζεις, να κάνεις γυμναστική, να βλέπεις τηλεόραση, να παίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις. Ενώ στον πόλεμο τίποτα από αυτά δε θα μπορούσες να κάνεις. Θα έκανες κάτι που δε θα σου αρέσει.
Στα παιδάκια που στη χώρα τους υπάρχει πόλεμος εύχομαι να είναι θαρραλέα και σύντομα θα υπάρξει ειρήνη. Να μη στενοχωριούνται και να κλαίνε, αλλά να προσεύχονται στο Θεό και να τον παρακαλούν για να ελευθερώσει την πατρίδα τους. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε! 
πηγή:εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...