Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (Φωτο)



 
Το βράδι της Πέμπτης 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, τη Νάουσα, την Αλεξάνδρεια και σε άλλες περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας η Παράκληση στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό υπέρ των μαθητών με την ευκαιρία έναρξης των εξετάσεων.

Εκατοντάδες μαθητών και γονείς προσήλθαν στις ιερές ακολουθίες, προκειμένου να συμμετάσχουν στην παραπάνω λατρευτική εκδήλωση.


Στη Βέροια η Παράκληση υπέρ των μαθητών τελέστηκε στον Παλαιό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων. Τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου. 

Στη σύντομη ομιλία του διαπίστωσε ότι οι σχολικές εξετάσεις δεν είναι οι μόνες εξετάσεις από τις οποίες περνά ο άνθρωπος, καθώς η εμπειρία της καθημερινότητας φανερώνει ότι υπάρχουν πολύ δυσκολότερες περιστάσεις στη ζωή μας Η αντιμετώπισή τους απαιτεί πίστη στον Θεό, αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. 

Τέλος, επισήμανε ότι για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ανθρώπου δεν επαρκούν μόνον οι γνώσεις και οι επιστημονικές κατακτήσεις, αλλά και οι αρετές για τις οποίες πρέπει να αγωνιστεί ο άνθρωπος, ιδιαίτερα ένας νέος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...