Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ποιος είναι ο Σκοπός του Χριστιανισμού;



Η Θέωση του ανθρώπου είναι ο σκοπός του Χριστιανισμού. Η Οικονομία της Αγίας Τριάδος έχει σκοπό τη θέωση του ανθρώπου και δια του θεούμενου ανθρώπου την ένωση όλων των δημιουργημάτων με το Θεό.
Η Παράδοση κατανόησε τη σωτηρία, που πραγματώθηκε από το Χριστό ως θεραπεία της νοσούσας ανθρωπίνης φύσης και αποκατάσταση αυτής στην αρχέγονη υγεία της. Αντίστοιχα είναι λογικό η άσκηση, με την οποία ο άνθρωπος οικειώνεται τη Χάρη, να θεωρηθεί από την Παράδοση , εξίσου, ως μία διαδικασία θεραπείας και επιστροφής του στην κατάσταση της υγείας.
Η πεπτωκυία ανθρώπινη φύση είναι, πράγματι, πνευματικά ασθενής, και η μυστηριακή ζωή και η άσκηση αποτελούν αληθινά τη θεραπεία της. Θεραπεία που πραγματοποιείται εν Χριστώ δια του Αγίου Πνεύματος.
Υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες για να αποδεχθεί κάποιος το γεγονός αυτό: ο πεπτωκός άνθρωπος, δεν έχει συνείδηση της πνευματικής του κατάστασης, αυτόνομα οι ασθένειές του , επειδή είναι πνευματικές, δεν είναι τόσο εμφανείς όσο οι σωματικές ή ακόμη και οι ψυχικές ασθένειες.
Με την ορθόδοξη (θεανθρώπινη) άσκηση, με την οποία ο άνθρωπος μεταβάλλεται οντολογικά, συνιστά αληθινή θεραπευτική, καθόσον του επιτρέπει να αποστραφεί την παθολογική, παρά φύση κατάσταση και να επανακτήσει την υγεία της αρχέγονης φύσης του, επιστρέφοντας προς τον Θεό.
Jean Clayude Larchet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...