Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΙΘ΄ Παύλεια: "ΤΕΧΝΗΣ ΜΥΣΤΑΙ", επετειακή μουσική εκδήλωση στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο.




Την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 20:00 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε επετειακή μουσική εκδήλωση για τα 50 χρόνια της μικτής χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.
Στην μουσική εκδήλωση συμμετείχε εκτός από την μικτή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας και η Δημοτική Χορωδία του δήμου Αξιουπόλεως «Άξιον Εστί» υπό την διεύθυνση του κ. Αντωνίου Παπαδόπουλου.
«Αν τα λουλούδια είναι το χαμόγελο της γης, τότε τα τραγούδια είναι το χαμόγελο του ουρανού». Με αυτά τα λόγια προλόγισε την εκδήλωση η χοράρχης της μικτής χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ. Κυριακή Αδαμίδου- Δημάδη η οποία στην συνέχεια κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας να χαιρετίσει την εκδήλωση.

Ο  Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων χαιρετώντας την εκδήλωση τόνισε το μεγάλο έργο της χορωδίας της Μητροπόλεως Βεροίας αλλά έδωσε και τα εύσημα σε όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται ώστε η χορωδία της Μητροπόλεως να προσφέρει συνεχώς μουσική θαλπωρή στην σύγχρονη πραγματικότητα.
Το ιστορικό της χορωδίας της Μητροπόλεως Βεροίας επιμελήθηκε και παρουσίασε στη συνέχεια ο κ. Στέλιος Χατζηγεωργίου ο οποίος είναι και ο πρόεδρός της.  Με εγκωμιαστικά λόγια παρουσίασε το μεγάλο έργο του ιδρυτή της χορωδίας αρχιμανδρίτου Αμβροσίου Κυρατζή καθώς και των υπολοίπων διατελεσάντων χοραρχών.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος απένειμε τιμητική πλακέτα στον ιδρυτή της χορωδίας της Μητροπόλεως Βεροίας αρχιμ. Αμβρόσιο Κυρατζή, καθώς και τιμητικές διακρίσεις στους διατελέσαντες χοράρχες.  




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...