Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΙΘ΄ Παύλεια: «Υπηρετώντας το περιβάλλον». (φωτορεπορτάζ)

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, η καρδιά των φετινών ΙΘ’ ΠΑΥΛΕΙΩΝ χτύπησε δυνατά στην Αρχιερατική Περιφέρεια Αλεξανδρείας και συγκεκριμένα στην ενορία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Νωρίς το πρωί κατέφθασε στο ναό μας ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Κηρύττοντας το Θείο Λόγο και παίρνοντας αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής, μίλησε για το θαύμα της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού, για την αξία της πίστης και την αναζήτησή της στον σύγχρονο κόσμο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση των ΠΑΥΛΕΙΩΝ για το περιβάλλον με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος  (5 Ιουνίου). Περίπου 200 παιδιά όλων των ηλικιών και μαζί τους αρκετοί γονείς, συγκεντρώθηκαν με τα ποδήλατά τους στον αύλειο χώρο του ναού προκειμένου να συμμετέχουν στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, την ποδηλατοδρομία.
Στην αρχή ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος καλωσόρισε τα παιδιά και τους έδωσε οδηγίες για την ποδηλατοδρομία αλλά και για το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης.
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων ο οποίος χαιρέτησε τα παιδιά και τους τόνισε την αξία της προσπάθειας όλων μας, μικρών και μεγάλων, για την προστασία του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα στάθηκε στην ανάγκη της χρήσης στις τοπικές μετακινήσεις μας του ποδηλάτου τόσο για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και προσωπικής υγείας του ποδηλάτη. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκδήλωση και κάθε επιτυχία στη ζωή του καθενός από τους συμμετέχοντες.
Μετά τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Δημητριάδης Φώτιος ο οποίος συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας καθώς και την Αρχιερατική Περιφέρεια Αλεξανδρείας και για την εφετινή διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής για το περιβάλλον, τα παιδιά και τους γονείς για την συμμετοχή τους στον ποδηλατικό γύρο της πόλης και τέλος υποσχέθηκε πως σύντομα οι δρόμοι της πόλης θα διαθέτουν ειδικές λωρίδες ποδηλατοκίνησης.
Έπειτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έδωσε με μια κόρνα το σύνθημα της εκκίνησης και αμέσως οι διακόσιοι μικροί μας ποδηλάτες με την καθοδήγηση δύο περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης για μνα μεταφέρουν με τον τρόπο αυτό το δικό τους μήνυμα γιας την οικολογία και το περιβάλλον. Η ποδηλατοδρομία ακολούθησε το δρομολόγιο των οδών Αριστοτέλους, Βετσοπούλου, Μεγάλου Αεξάνδρου, 28ης Οκτωβρίου, Βενιζέλου, Βετσοπούλου, Αριστοτέλους με τερματισμό πάλι στον αύλειο χώρο του ναού. Εκεί τους περίμενε δροσερό νερό και κρουασάν που τους μοίρασαν οι εκκλησιαστικοί επίτροποι του ιερού ναού.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε μια παράσταση θεάτρου σκιών με τον συνδημότη μας καραγκιοζοπαίκτη Νεκτάριο Μυσιρόπουλο στο έργο του: «ο Καραγκιόζης πυροσβέστης», ένα έργο με πολλά μηνύματα για τα παιδιά και όλους τους παρευρισκόμενους, σχετικά με την προστασία των δασών, την δασοπυρόσβεση, τον εθελοντισμό, την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και την οικολογική συνείδηση.
Στην κατάμεστη αίθουσα του επισκοπείου της Αλεξάνδρειας τα παιδιά παρακολούθησαν με χαρά και ενδιαφέρον την όμορφη παράσταση και γέλασαν με τον θρυλικό Καραγκιόζη και την παρέα του.
Μετά το τέλος της παράστασης έγινε κλήρωση μεταξύ των παιδιών ενός ολοκαίνουριου ποδηλάτου το οποίο κέρδισε ο μικρός μας φίλος Μπουρογιάννης  Μιχάλης. Όμως κανείς δεν έφυγε χωρίς να πάρει κάτι. Σε όλα τα παιδιά ο π. Ιωάννης Ταβλαντάς (εφημέριος του ιερού ναού) μοίρασε από ένα τεύχος που είχε ειδικά ετοιμαστεί για την ημέρα αυτή, με φιγούρες του θεάτρου σκιών που τα παιδιά θα μπορούσαν να χρωματίσουν στο σπίτι τους και να κατασκευάσουν μόνοι τους.
Έτσι, έχοντας όλοι την χαρά της συμμετοχής σ’ αυτή την όμορφη και τόσο σημαντική σε μηνύματα εκδήλωση, αποχαιρέτησαν τον φιλόξενο χώρο του ιερού ναού και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο ποδηλατικό γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...