Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας επισκέφθηκε ανεπίσημα τη Βέροια και προσκύνησε στο Βήμα του αποστόλου Παύλου και την ιερά μονή Δοβρά. (Πλούσιο φωτορεορτάζ)

Μετά την επίσημη ειρηνική επίσκεψη του στην Εκκλησία της Ελλάδος και το Άγιο Όρος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιών κ. Κύριλλος εκπλήρωσε παλαιά του επιθυμία να επισκεφθεί ιδιωτικώς τη Βέροια και να προσκυνήσει το «Βήμα του αποστόλου Παύλου».
Κάτα την διάρκεια της  σύντομης ανεπίσημης παρουσίας στη Βέροια ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος επισκέφθηκε αρχικά το επισκοπείο και στη συνέχεια το Βήμα του Αποστόλου Παύλου όπου ανέπεμψε δέηση και αποκάλυψε τον ανδριάντα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, δωρεά του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρουπόλεως κ. Γεωργίου Σεργκέγεβιτσ Πολταφτσένκο, είναι φιλοτεχνημένος από τον πρόεδρο της της Ακαδημίας Τεχνών Μόσχας γνωστό καλλιτέχνη κ. Zurab Tsiriteli, ο οποίος, μάλιστα, παραβρέθηκε στην τελετή των αποκαλυπτηρίων.

Παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσσιών ευχήθηκε στην ομιλία του: «Ο Θεός να στηρίξει τον ελληνικό λαό σ' αυτή τη χαλεπή εποχή και όλους των λαούς που πιστεύουν στο μήνυμά του» προσθέτοντας ότι παρά την κρίση «δεν πρέπει να φροντίζουμε μόνο για τα υλικά, αλλά και για τα πνευματικά αγαθά, για τη σωτηρία της ψυχής μας».
Από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, ο Πατριάρχης Μόσχας εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην ιστορική πόλη της Βέροιας, συνεχάρη την τοπική μητρόπολη για τα "Παύλεια", που διοργανώνονται προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου και τόνισε τις καλές σχέσεις που συνδέουν την πόλη με την ρωσική εκκλησία και τον ρωσικό λαό.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Πατριάρχης κατευθύνθηκε προς την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά όπου εκεί ευλόγησε τις νέες καμπάνες που δωρήθηκαν από αδελφότητα Ρώσων της Αγίας Πετρουπόλεως και οι οποίες θα κτυπούν στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού και Θαυματουργού.
Εν συνεχεία ο Πατριάρχης προσκύνησε την Εφέστιο Θαυματουργική εικόνα της Παναγίας Δοβρά στο καθολικό της Ιεράς Μονής, γευμάτισε στην μοναστηριακή τράπεζα και ανεχώρησε για το αεροδρόμιο Μακεδονία με προορισμό τη Μόσχα.
Στην επίσκεψη του Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου παραβρέθηκαν και οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Κοζάνης κ. Παύλος και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...