Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΙΘ΄ Παύλεια: «Οδοιπορικό στην Ιορδανία». Εγκαίνια έκθεσης οπτικοακουστικού υλικού για την καθημερινή ζωή και τα προσκυνήματα της Ιορδανίας.

Στο πλαίσιο των ΙΘ΄ Παυλείων και σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας και την Προξενική Αρχή της Ιορδανίας διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουνίου στο Δημαρχείο Βέροιας εκδήλωση αφιερωμένη στα προσκυνήματα του Βασιλείου της Ιορδανίας.

Αρχικά έγινε ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας τουριστικού ενδιαφέροντος από το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας στο ισόγειο του Δημαρχείου και στη συνέχεια στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε στο κοινό ο πλούτος των προσκυνημάτων χριστιανικού ενδιαφέροντος που υπάχουν στη χώρα. Την παρουσίαση έκανε ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος. επ. Καθηγητής εφαρμοφών πληροφορικής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, ο οποίος μετέφερε παραστατικά την εμπειρία του από  μία εκαπιδευτική εκδρομή για στελέχη ιερών Μητροπόλεων που διοργανώθηκε το 2012 από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιορδανίας, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα χριστιανική μνημεία που βρίσκονται εκεί και σχετίζονται τόσο με την Παλαιά όσο και με την Καινή Διαθήκη.
Στην εκδήλωση παρέστη η επίτιμος Πρόξενος της Ιορδανίας κ. Δέσποινα Μαντά, ο Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας κ. Σάεντ Ζαουάιντε, ο οποίος δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην Ελλάδα με σκο΄ό την παρουσίαση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού. Θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερους Έλληνες τουρίστες και προσκυνητές στην Ιορδανία. Ξεκινήσαμε να προωθούμε το τουριστικό προϊόν μας στην Ελλάδα πριν από αρκετά χρόνια, αλλά λειτουργούμε πιο οργανωμένα από το 2012. Δεν είναι μόνο θρησκευτικοί οι λόγοι που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος την Ιορδανία, αξίζει να γνωρίσει ο κόσμος την ιστορία και τον πολιτισμό της».
Η έκθεση φωτογραφίας θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό κατά την διάρκεια των Παυλείων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...