Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος προς τον Πρωθυπουργό για τις φημολογίες περί καταργήσεως του Β. Σ.Σ.

Φώτο αρχείου

Επιστολή απέστειλε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων προς τον Πρωθυπουργόν κ. Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες περί καταργήσεως του Β΄ Σώματος Στρατού, που εδρεύει στη Βέροια και επιχειρεί σε όλη την ελληνική επικράτεια και όχι μόνο.
Το κείμενο της επιστολής του σεβασμιωτάτου είναι το ακόλουθο: 

Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε,
Με το παρόν έγγραφο ενώνω τη φωνή μου με αυτήν όλων των θεσμικών φορέων του τόπου μας και Σάς εκφράζω την προσωπική μου αγωνία αλλά και την ανησυχία και αμηχανία του ποιμνίου μου από την ακατανόητη και περιρρέουσα ήδη φημολογία περί καταργήσεως του ιστορικού Β΄Σ.Σ. που εδρεύει μεν στη Βέροια, επιχειρεί δε σε όλη την Επικράτεια και πέραν αυτής.
Θέλω να πιστεύω ότι η ανωτέρω φημολογία δεν ανταποκρίνεται ούτε καν σε σκέψη. Είναι νωπές οι εντυπώσεις από τον εορτασμό των 100 χρόνων Ελευθερίας και από την τιμή που δικαίως απεδόθη στον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πυλώνες της εθνικής μας υπόστασης και δεν χωρεί καμία περικοπή και υποτίμησή του.
Εξοχώτατε,
Διακρίνεστε για την ικανότητά σας να λαμβάνετε τις αποφάσεις κατόπιν ωρίμου σκέψεως και συνεκτιμήσεως όλων των λεπτομερειών που συνθέτουν ένα πρόβλημα. Για το λόγο αυτό, ως επίσκοπος της Μακεδονικής πόλεως Βεροίας, Σας εκφράζω την θερμή μου παράκληση να παρέμβετε προσωπικά για την οριστική διακοπή κάθε παρόμοιας σκέψης, που αν τελικώς υλοποιηθεί θα έχει ολέθρια αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε μια τόσο ευαίσθητη εθνικά περιοχή.
Κατακλείοντας την παρούσα δανείζομαι τα λόγια του Ποιητή μας του Σεφέρη:
«Σβήνοντας κανείς ένα κομμάτι από το παρελθόν, είναι σα να σβήνει και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον κι είναι θλιβερή πια η ζωή, που μοιάζει με ακατοίκητο σπίτι».
Με τη βεβαιότητα της θετικής αντιμετώπισης στα ανωτέρω Σάς ευχαριστώ εκ των προτέρων και διατελώ,

† ο Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...