Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Μετάβαση του σεβασμιωτάτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος στη Λευκάδα για την εορτή της Συνάξεως των εν Λευκάδι αγίων. Μεταφορά του ιερού Λειψάνου του απ. Παύλου. (ΦΩΤΟ)

Κατά το διήμερο 17 και 18 Αυγούστου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη στην Λευκάδα, κατόπιν ευγενούς προσκλήεως του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος για την εορτή της Συνάξεως των εν Λευκάδι Αγίων.

Μάλιστα, ο σεβασμιώτατος μετέφερε από τη Βέροια τα ιερά Λείψανα του αποστόλου Παύλου για να τεθούν σε προσκύνηση στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος. Ο απ. Παύλος, ως γνωστόν, πέρασε από την Λευκάδα και υπάρχει ζωντανή η τιμή στο πρόσωπό του από την τοπική Εκκλησία.
Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε υποδοχή των ιερών λειψάνων έξω από τον ιερό ναό αγίου Παντελεήμονος και στη συνέχεια λιτανευτική πομπή μέχρι το μητροπολιτικό ναό, όπου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.
Την Κυριακή το πρωί οι δύο Μητροπολίτες συλλειτούργησαν, προεξάρχοντος του σεβ. Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.
Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Πεφανερωμένης όπου ο σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της μονής και ξεναγήθηκαν από τον καθηγούμενο στο καθολικό και στα δύο θαυμάσια μουσεία (εκκλησιαστικό και ναυτικό) που υπάρχουν εκεί .
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...