Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Εγκαινιάστηκε από τον Μακαριώτατο το Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.


Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, ημέρα της 100ης επετείου των Ελευθερίων της Βέροιας, τελέστηκαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τα εγκαίνια του Βλαχογιαννείου Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στη Βέροια.
Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν στην είσοδο του κτιρίου εκπρόσωποι της Οικογένειας Βλαχογιάννη που δώρισε το νεοκλασσικό στο οποίο θα λειτουργήσει το μουσείο, καθώς και ο συλλέκτης κ. Κανέλλος Ντόντος, ο οποίος επιμελήθηκε τη νέα μορφή του Μουσείου. 

Ο Μακαριώτατος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων μέσα στην αίθουσα που είναι αφιερωμένη στους μακεδονομάχους ου κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή της Βέροιας.
Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων σε σύντομη προσφώνησή του αναφέρθηκε στην ιστορία του Μουσείου, που αρχικά (2000 - 2011) λειτούργησε ως «Μουσείο Νεώτερης Ιστορίας και Εκκλησιαστικής Τέχνης» ενώ από σήμερα παίρνει την νέα του μορφή και το όνομα «Βλαχογιάννειο Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» που αποτελούσε και την επιθυμία της Οικογένειας Βλαχογιάννη που δώρισε το ακίνητο.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου έκοψαν τη κορδέλλα των εγκαινίων και ο κ. Κανέλλος Ντόντος ξενάγησε τους επισήμους στα εντυπωσιακά εκθέματα του Μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...