Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

"Η Επιστήμη θα εξαφανίσει τις Θρησκείες" (Πόσο λάθος κάνανε!)




  • «Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι η θρησκευτική και η επιστημονική κοσμοθεωρία είναι ασύμβατες – με έβρισκε σύμφωνο η μεταφορά του Σοπενάουερ ότι η θρησκεία είναι μια πυγολαμπίδα που φαίνεται μόνο τη νύχτα. Παρεμπιπτόντως, ο Σοπενάουερ προέβλεψε ότι, μόλις το φως της επιστημονικής ανακάλυψης σκορπίσει το σκοτάδι της άγνοιας, οι θρησκείες θα εξαφανιστούν. Δεδομένης της πρόσφατης μεγάλης αναζωπύρωσης της θρησκευτικής πίστης στις ΗΠΑ εντυπωσιάζομαι από το πόσο έξω είχε πέσει στην πρόβλεψή του» (Ίρβιν Γιάλομ.Θρησκεία και Ψυχιατρική σελ. 10)

  • «Εξουθενωμένοι θεολόγοι κείτονται παντού γύρω από τα λίκνα των επιστημών όπως τα φίδια που έπνιξε ο Ηρακλής. Και η ιστορία καταγράφει πως όποτε η επιστήμη και η ορθοδοξία αντιπαρατέθηκαν επί ίσοις όροις, η τελευταία εξαναγκάστηκε να αποσυρθεί από την αρένα, αιμάσσουσα και συντετριμμένη, αν όχι εξουδετερωμένη. Τραυματισμένη, αν όχι νεκρή» (Χάξλεϊ 1860, στο βιβλίο Το Λυκόφως του αθεϊσμού του Alister McGrath σελ.121)
  • «Η Θεολογία θα εξαφανιστεί μπροστά στη Φυσική... Είμαι βέβαιος πως πριν το 1860 θα κηρύττω το θετικισμό στην Παναγία των Παρισίων, σαν τη μόνη αληθινή και τέλεια θρησκεία»! (Αύγουστος Κόμντ)
  • «Ο (Τζιορντάνο) Μπρούνο έκλεψε από το Θεό τον ουρανό κι έγινε άστεγος, τώρα ο Δαρβίνος κλέβει από το Θεό την εργασία κι έτσι έμεινε άνεργος. Ο καλός Θεός δεν έχει πια τίποτα να κάνει» (D.F. Strauss 1808-1874)
  • «Το επιστημονικό πνεύμα τηρεί ορισμένη στάση απέναντι των προβλημάτων αυτού του κόσμου. Απέναντι των θρησκευτικών προβλημάτων σταματά για μια στιγμή, διστάζει, και τέλος αποφασίζει να περάσει και αυτών το κατώφλι. Η πορεία αυτή δεν ξέρει εμπόδια. Όσο αυξάνουν οι άνθρωποι στους οποίους γίνονται προσιτοί οι θησαυροί της γνώσης, τόσο και μεγαλώνει η τάση εγκατάλειψης της θρησκευτικής πίστης»... (Φρόυντ)
  • «Εκατό χρόνια από σήμερα δεν θα υπάρχει ούτε μία Βίβλος στον κόσμο. Το τελευταίο αντίτυπο θα βρίσκεται σε κάποιο παλαιοπωλείο»... (Βολταίρος)

"Ο ουρανός και η γη θα φύγουν, τα λόγια μου όμως δεν θα φύγουν......."  (Ο Κύριος ημων Ιησούς Χριστός)

Σε έναν τοίχο ήταν γραμμένο:
Ο Θεός πέθανε!
Υπογραφή: Νίτσε
Από κάτω συμπλήρωσε κάποιος.
Ο Νίτσε πέθανε
Υπογραφή: ο Θεός ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...