Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Αναρχία και Ορθοδοξία


Όταν όλοι υπόσχονται ειρήνη, όταν όλοι επιζητούν την ευτυχία, όταν όλοι θέλουν να αποκτήσουν τα πάντα χωρίς να θυσιάσουν τίποτα από την ζωή τους, χωρίς να βγουν από το δικό τους βόλεμα, τότε το θέλημά τους είναι αυτό που τους καταστρέφει, τους αλλοιώνει και επηρεάζει και τους άλλους...γίνεται το θέλημά τους τύραννος στον πλησίον τους.
Η ταπείνωση, η εν Χριστώ Αγάπη, η πραότητα, η ανεξικακία, η φιλαλληλία, η αλληλεγγύη, η αλληλοπεριχώρηση είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που θα πρέπει να διέπουν τον κάθε πολιτισμένο άνθρωπο ώστε να τον οδηγούν τελικά στην εν Χριστώ κοινωνία. Μία κοινωνία με τον ίδιο τον Θεό αλλά και με τον συνάνθρωπο.
Όταν οι άνθρωποι θα αγαπήσουν πραγματικά, τότε θα πάψουν να υπάρχουν και οι νόμοι γιατί θα είναι άχρηστοι. Όταν οι άνθρωποι θα αγαπήσουν πραγματικά τότε θα πάψουν να διεκδικούν δικαιώματα, θα πάψουν να διεκδικούν την ατομική τους ευτυχία και θα προσπαθήσουν να πραγματώσουν την όντως ειρήνη και ευτυχία που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εν Χριστώ κοινωνία όλης της οικουμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...