Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Προσκύνημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ατλάντας στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό (φωτορεπορτάζ)


Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος επικεφαλής ομάδας προσκυνητών από της Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά στην Βέροια.
Ο Σεβαμιώτατος Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων καλοδέχτηκε, μαζί τους πατέρες της Ιεράς Μονής, τον Σεβασμιώτατο  κ. Αλέξιο και την συνοδεία του στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.
 Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος μαζί με τους ευλαβείς ξενιτεμένους αδελφούς μας προσκύνησαν την εφέστιο εικόνα της Παναγίας Δοβρά στο καθολικό της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία συμμετείχαν στον εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού που τελείται κάθε Τρίτη απόγευμα στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του.
Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος ο οποίος απεύθυνε και ψυχοφελή λόγο προς τους προσκυνητές του Αγ. Λουκά που κατέκλισαν για άλλη μία φορά τον Ιερό Ναό του υπερβαίνοντας των αριθμό των 500 και πλέον.
 «Αυτό που λείπει σήμερα από τους ανθρώπους, είπε χαρακτηριστικά ο Σεβ. κ. Αλέξιος, είναι η έσωθεν ειρήνη. Αυτή η ειρήνη η οποία τελικά θα μας μεταμορφώσει και θα μας προάγει πνευματικά, μία ειρήνη όμως που δεν έχει σχέση με την κοσμική ειρήνη η οποία φθείρεται και πολλές φορές εξαφανίζεται από την ζωή μας, αλλά μία ειρήνη η οποία δίδεται με την Χάρη του Θεού, δίδεται δια της μυστηριακής ζωής, δια της ζωής της Εκκλησίας μας. Αυτήν την ειρήνη θα πρέπει να αναζητούμε, την ειρήνη του Χριστού, διότι ο άνθρωπος ο οποίος δεν έχει ειρήνη μέσα του δεν μπορεί να προοδεύσει πνευματικά, δεν μπορεί να καταλάβει την αγάπη του Θεού και να αγαπήσει και τον Θεό και τον συνάνθρωπό του…».
           Μετά το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ατλάντας κ. Αλέξιος μαζί με την συνοδεία του αναχώρησαν για να συνεχίσουν το προσκύνημά τους και σε άλλα μέρη της Μακεδονίας μας με κατάληξη του ιερού προσκυνήματός τους το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας στην Κωνσταντινούπολη.   






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...