Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αγρυπνία για τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο (φωτορεπορτάζ)



Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Βέροια προς τιμή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου. 

Από την αρχή της αγρυπνίας τέθηκε σε προσκύνηση η χαριτόβρυτη κάρα του Αγίου Ιγνατίου η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας δίδοντας την ευκαιρία στους πιστούς να λάβουν πλούσια την χάρη του Αγίου Ιγνατίου.
Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ο οποίος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε και χειροτονία διακόνου.
Ο νέος διάκονος της Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας είναι ο π. Θεοδόσιος Ερμίδης (κατά κόσμον Άγγελος) ο οποίος είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλλίπετρας η οποία βρίσκεται στην σκήτη του Αλιάκμονος.
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε στον νέο διάκονο ότι θα πρέπει και αυτός να αποκτήσει τον ζήλο και την αγάπη του Αγίου Ιγνατίου που είχε στον Κύριο, μία αγάπη που τον έκανε να μην λογαριάσει ούτε την ίδια του την ζωή προσφέροντάς την και αυτήν σαν μικρό αντίδωρο προς το δώρο της αγάπης που από τον Θεό.
Στο τέλος της αγρυπνίας όλο το εκκλησίασμα ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα π. Θεοδόσιο αλλά και στον γέροντά του τον Αρχιμ. Παλαμά Κυριλλίδη Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλλίπετρας, ο Θεός να τους ενισχύει ώστε ο ζήλος τους για την μοναχική ασκητική πολιτεία αλλά και την ιερατική τους διακονία να μην ελαττωθεί αλλά να αυξάνει εν Χριστώ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...