Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Επίσκεψη στην Αγία Πετρούπολη και την Ιερά Μονή του Βαλαάμ (πλούσιο φωτορεπορτάζ)




Από τις 12 μέχρι τις 19 Μαΐου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο, τον υπεύθυνο Τύπου της Μητροπόλεως π. Γεράσιμο Μπεκέ και τον π. Σεραφείμ Μουρατίδη, επισκέφθηκε την Αγία Πετρούπολη.
Τον σεβασμιώτατο προσεκάλεσε ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρουπόλεως κ. Γκεόργι Σεργκέιεβιτς Πολτάτσεφκοβ προκειμένου να συνεργαστούν για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού από την Ρωσία προς την περιοχή της Ημαθίας και της Μακεδονίας.
Ο κ. Πολτάτσεφκοβ έχει επισκεφθεί επαννειλημένα την περιοχή μας και έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για τους πνευματικούς θησαυρούς της Ημαθίας, όπως το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, τα ιερά λείψανα και το ναό του Αγίου Λουκά, τα Μοναστήρια, τις εκκλησιές της Βέροιας καθώς επίσης και τα Μακεδονικά μνημεία της Βεργίνας.
Η παραμονή του σεβασμιωτάτου και των συνεργατών του στην Αγία Πετρούπολη, εκτός από τις επαφές και τις συναντήσεις για τον ανωτέρω σκοπό, συνδυάστηκε με επισκέψεις σε σημεία προσκυνηματικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Πετρουπόλεως.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η επίσκεψη στην περιοχή της Μονής Βαλαάμ που αποτελεί το «Άγιο Όρος» του Βορρά. Εκεί έγινε υποδοχή από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Παγκράτιο στη Μονή Μεταμορφώσεως και εν συνεχεία ξενάγηση στις σκήτες και τα ιερά της Νήσου, καθώς και σε άλλα νησιά της περοχής όπως το ασκητήριο του αγίου Αλεξάνδρου Σφήρσκυ που αποτελεί ένα σημαντικό προσκύνημα της περιοχής.


«Είναι μια ευκαιρία που πρέπει να καλλιεργήσουμε για τον τόπο μας, ώστε να υπάρξει στο μέλλον άνθιση του προσκυνηματικού τουρισμού από την απέραντη ορθόδοξη Ρωσία. Ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας, πρέπει όλοι μαζί να αναπτύξουμε αυτόν τον τομέα» δήλωσε ο σεβασμιώτατος μετά τη συνάντησή του με τον Κυβερνήτη.
Κατά την παραμονή του στην Αγία Πετρούπολη ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο έγιναν δεκτοί από σεβασιώτατο Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως κ. Βλαδίμηρο στην έδρα της Μητροπόλεως.
Επίσης συναντήθηκαν με το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βολοκολάμνσκ κ. Ιλαρίωνα κατά τη διάρκεια παρουσίασης του μουσικού έργου του τελευταίου «τα κατά Ματθαίον πάθη», σε αίθουσα της πόλης. Επίσης, την τελευτί ημέρα της παραμονής του ο σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Πρόξενο της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη κ. Θεόδωρο Μπιζάκη, που είναι Βεροιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...