Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Στην Τούμπα μετά από 38 χρόνια ο Μητροπολίτης Δέρκων!

Στο γήπεδο της Τούμπας έπειτα από 38 χρόνια βρέθηκε χθες ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρκων, μίας εκ των τεσσάρων επαρχιών του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, ώστε να παρακολουθήσει τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. 
Έτσι, μίλησε σήμερα στον "Arena Fm" για τον ΠΑΟΚ, για το χθεσινό ντέρμπι αλλά και
Συγκεκριμένα ανέφερε:
Για το γεγονός ότι βρέθηκε στο γήπεδο μετά από 38 χρόνια:
«Παρακολουθώ τα παιχνίδια στην συνδρομητική τηλεόραση, είχα δει και τον αγώνα με την Αλκμάαρ και στην Κρήτη με τον ΟΦΗ αλλά στο γήπεδο βρέθηκα μετά από 38 χρόνια. Και αυτό χάρη στους παλαιμάχους του ΠΑΟΚ οι οποίοι είναι φίλοι μου και είχα συναντηθεί το Σάββατο μαζί τους»

Ποιο ήταν το τελευταίο παιχνίδι που παρακολούθησε:
«Ήμουν φοιτητής μεταξύ 72’-75’ τώρα δεν θυμάμαι ποιος είναι ο τελευταίος. Είχα δει πολλά παιχνίδια. Έχουν περάσει 38 χρόνια και είναι δύσκολο να θυμηθώ. Θυμάμαι  το 4-0 στο Καυτατζόγλειο με τον Ηρακλή που ήταν τερματοφύλακας ο Φαναράς. Εκεί είχε παίξει άριστα ο ΠΑΟΚ αλλά ο Φανάρας τότε είχε βγάλει 8 γκολ ακόμη. Θα ήταν ρεκόρ-μαμούθ αν έμπαιναν. Ο ΠΑΟΚ είχε παίξει μονότερμα»
Για τις εντυπώσεις του από την Τούμπα:
«Είδα μεγάλες αλλαγές στο γήπεδο. Έχει αναπτυχθεί. Τα VIP ήταν εξαιρετικά. Καθόμουν δίπλα σε διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως ο Φράγκος Φραγκούλης και άλλους παλαίμαχους. Μου έκανε εντύπωση που ήταν και ένας ακόμη κληρικός εκεί πέρα. Και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Αφενός μεν είναι η παρουσία της εκκλησίας στο γήπεδο και αφετέρου οι κληρικοί πρέπει να ενθαρρύνουν τους νέους να εξασκούνται και να γυμνάζονται και να επιδίδονται στον αθλητισμό. Άλλωστε όπως λέει και το ρητό: «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και έτσι να απομακρύνονται από τις κακές συνήθειες. Ο αθλητισμός ξεκίνησε από την Ελλάδα που διοργάνωσε τους πρώτους Ολυμπιακούς. Υπάρχουν πολλές επιτυχίες και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί»
Πως εξηγεί το γεγονός ότι πολλοί κληρικοί υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ:
«Η προέλευση του είναι από την Κωνσταντινούπολη. Επηρεάζονται και από τους γονείς και τους προγόνους. Παίζει και αυτό τον ρόλο του.  Θυμάμαι και τα 80 χρόνια των γενεθλίων του ΠΑΟΚ. Ήταν πολύ επιβλητικός ο εορτασμός και είχε στεφτεί με επιτυχία. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι ο σύλλογος και να συμβάλει στον ελληνικό αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο»
Για τα συναισθήματα του:
«Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Μάλιστα ήταν μετά από 38  χρόνια. Ήθελα να νικήσει τον Παναθηναϊκό γιατί είχα δει πολλές νίκες  στην Τούμπα με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Είχα την κρυφή υποψία μην βγει ισόπαλος ή χάσει και μου πουν ήρθες μετά από τόσα χρόνια και έφερες γκαντεμιά και χάσαμε. Στην αρχή προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή ο ΠΑΟΚ. Ευτυχώς ο Παναθηναϊκός έχασε το πέναλτι,γιατί μόλις το έδωσε ο διαιτητής δαγκωθήκαμε» για να συνεχίσει:
«Η ανάπτυξη του αγώνα από τον ΠΑΟΚ λιγάκι χωλαίνει. Εγώ θυμάμαι τα ωραία χρόνια που ο ΠΑΟΚ έπαιζε θεαματικό ποδόσφαιρο και ο κόσμος έφευγε κατενθουσιασμένος. Ήταν συνεχής επίθεση. Η εξέλιξη  της επιθετικότητας ήταν πολύ θεαματική. Και ο κόσμος έφευγε χαρούμενος και η ομάδα πάντα φορτώνοντας την αντίπαλη ομάδα με πολλά γκολ. Χθες είδα ότι το θέαμα δεν ενθουσιάζει τον κόσμο. Δίπλα μου καθόταν ο κύριος Σπανδωνίδης που έλεγε χωλαίνουμε. Τον προπονητή δεν τον ξέρω. Είπαν ότι είναι Ολλανδός. Ίσως αργότερα παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι δεύτερος ο ΠΑΟΚ αλλά ο αιώνιος αντίπαλος ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος. Εύχομαι να καλυτερέψει το θέαμα»
Για την ατμόσφαιρα:
«Ήταν ωραία. Η θύρα 4 ήταν όπως πάντα πολύ εκδηλωτική. Εμείς τότε δεν είχαμε χρήματα πηγαίναμε στα φοιτητικά. Κοιτάζαμε στα φτηνά να μπούμε. Και παίρναμε από τους πρώτους γιατί τα εισιτήρια ήταν ανάρπαστα. Ο παλμός του κόσμου πάντως  παραμένει»
Ποιον παίκτη ξεχώρισε:
«Δεν τους γνωρίζω. Αλλά μου άρεσε ο τερματοφύλακας ο Ισπανός. Ο Κατσουράνης όπως πάντα είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής. Ο Αθανασιάδης είναι πολύ καλός. Τον Στοχ τον ξέρω από τότε που έπαιζε στην Φενερμπαχτσέ. Είναι γρήγορος αλλά είναι λιγάκι ατομιστής. Θέλει να διεισδύει και να σουτάρει. Αν πασάρει θα είναι πιο δημιουργικός και πιο επιθετικός. Να γίνει πιο ομαδικός. Στην Φενερ ήταν στον πάγκο. Τον Σαλπιγγίδη δεν υπάρχει λόγος να τον κριτικάρουμε. Είναι πάντα η κορυφή, ο πρώτος παίκτης. Είναι θαυμάσιος . Πάντα παίζει με την καρδιά και του αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι από τους κορυφαίους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ο Λινο διαφέρει από τους άλλους. Και αυτός είναι πάντοτε αποδοτικός»
Μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ:
«Δεν ξέρω αν μπορεί,. Η μπάλα πάντα είναι στρογγυλή και κανείς δεν ξέρει την ψυχοσύνθεση. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι πιο ισχυρός έχουν πάντα τα πρωτεία. Παίζουν και άλλοι παράγοντες αλλά αν τερματίσει δεύτερος μπορεί να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντα αισιοδοξούμε αλλά βλέπετε ότι τα τελευταία 12 χρόνια παίρνει συνέχεια το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός»
Για το δείπνο που θα παραθέσουν οι βετεράνοι προς τιμήν του:
«Είναι τιμητικό για μένα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους βετεράνους. Αισθάνονται υποχρέωση αλλά δεν νομίζω ότι μεταξύ φίλων πρέπει να υπάρχουν αυτά. Έχουν έρθει μερικές φορές στην Κωνσταντινούπολη και θέλουν κατά κάποιο τρόπο να ανταποδώσουν .Εγώ δεν ζήτησα τέτοιο πράγμα αλλά η καλή τους διάθεση τους έδωσε αυτό το έναυσμα. Και τους ευχαριστώ»
Μετά αναφέρθηκε στην κατάσταση της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη:
«Τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση του κυρίου Ερντογάν. Ευελπιστούμε να πάνε καλύτερα. Ευχόμαστε να κερδίσει τις εκλογές που έρχονται και ελπίζω να συνεχίσει την πορεία του. Μας δίνουν κάποια πράγματα που μας είχα καταλάβει μετά της βίας. Και αυτό που έχουν αποδώσει είναι ελάχιστο. Αλλά έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι προς το συμφέρον μας να παραμείνει ο Ερντογάν. Όλοι λένε ότι θα ελαττωθεί το ποσοστό του αλλά θα είναι πάλι εξουσία»
Για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης:
«Δυστυχώς ζητάνε ανταλλάγματα όπως διαβάζεται και εσείς στα ΜΜΕ. Αναμένουν ορισμένες αντιπαροχές από την ελληνική Κυβέρνηση για να προχωρήσουν σε αυτό το διάβημα. Ο Ελληνισμός είναι σε όλη την υφήλιο. Όσοι ζουν στην Ελλάδα άλλοι τόσοι ζουν και στο εξωτερικό».

πηγή:εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...