Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Λαμπρή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως. Ιστορική προσκύνηση της εικόνος της Παναγίας Σουμελά. (ΦΩΤΟ)

Λαμπρή υποδοχή επιφύλαξαν στην Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο κλήρος, αρχές και λαός στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυροπούλεως. Μετά τη παλλαϊκή υποδοχή έξω από το Δημαρχείο ακολούθησε πομπή προς το επισκοπικό μέγαρο όπου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης μετέφεραν την ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά, προκειμένου να την προσκυνήσει ο Παναγιώτατος.

Η ιστορική αυτή στιγμή σκόρπισε ρίγη συγκινήσεως σε όλους τους παριστάμενους, αφού είναι γνωστή η αγάπη του Παναγιωτάτου για τον Πόντο, αλλα και οι προσπάθειές του για την αναβίωση των θρυλικών πανηγύρεων στο ορος Μελά της Τραπεζούντας.
Ακολούθησε Δοξολογία στον μητροπολιτικό ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου, προσφώνηση από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και αντιφώνηση του Παναγιωτάτου, στην οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας για την ευκαιρία που του χάρισε να προσκυνήσει το προτότυπο εικόνισμα της Παναγίας, τον σεβασμιώτατο Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα για την λαμπρή και θερμή υποδοχή. Ο Παναγιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση και τις πνευματικές ευκαιρίες που προσφέρει.
Μετά τη Δοξολογία πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του ιερού ναού σύντομη καλλιτεχνική εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας ο Παναγιώτατος έκανε τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους πρόσφυγες.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...