Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη τμημάτων Ε΄τάξης 8ου Δ.Σ. Βέροιας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμων.





8ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας                                                         Βέροια, 11/2/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παιδαγωγικές Επισκέψεις

            Την Παρασκευή 8/2/2013, μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης με τίτλο  ¨Αγία Σοφία – Ιστορία – Παραδόσεις – Αρχιτεκτονική¨, στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Ε’ τάξης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αθανασίου Γκέκα και Σωτηρίου Ζερδαλή, επισκεφθήκαμε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα .Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τον Ποιμενάρχη μας και να συζητήσουμε μαζί του για τις πολλές βυζαντινές εκκλησίες της πόλης μας. Ιδιαίτερα λόγος έγινε για την παλιά Μητρόπολη Βέροιας, για την εκκλησία του Χριστού στην οδό Μητροπόλεως,  του Αγίου Προκοπίου και της Κυριώτισσας.

            Παράλληλα επισκεφθήκαμε και το εργαστήριο αγιογραφίας του κ. Δημήτρη Μαυροκεφαλίδη . Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με ένα αγιογράφο για την τέχνη της αγιογραφίας και τα μυστικά της.
            Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και με πολύ ενδιαφέρον άκουγαν τα όσα ειπώθηκαν. Όλες αυτές οι πληροφορίες θα αποτελέσουν τη γέφυρα που θα ενώσει την τοπική ιστορία της πόλης μας με την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, το πλέον αντιπροσωπευτικό βυζαντινό μνημείο, για μας τους Ορθοδόξους και όχι μόνο.
            Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονα και στον κ. Δημήτρη Μαυροκεφαλίδη για τα όσα ενδιαφέροντα μας είπαν, τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με το θέμα με το οποίο ασχολούμαστε φέτος στην Ευέλικτη Ζώνη.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου
Αθανάσιος Γκέκας και  Σωτήριος Ζερδαλής







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...