Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Φωτορεπορτάζ: Η ενθρόνιση του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου.



Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην ηλιόλουστη Κατερίνη η τελετή ενθρονίσεως του νέου Μητροπολιτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, δεκάδων αρχιερέων από την Ελλαδική Εκκλησία καθώς και αντιπροσωπειών ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.
 Νωρίτερα το πρωί ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ Γεώργιος λειτούργησε στον ιερό ναό αγίων Αναργύρων Βεροίας, όπου διηκόνησε τα τελευταία 20 χρόνια ως προϊστάμενος και αποχαιρέτισε με συγκίνηση τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς στο ενοριακό έργο.

Στη συνέχεια ο σεβασμιώτατος μετέβει στα όρια του Νομού Πιερίας στην περιοχή Αιγινίου, όπου τον υποδέχθηκαν η Αντιπεριφεριάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και άλλοι τοπικοί παράγοντες. Λίγο αργότερα κατέφθασε στο ίδιο τόπο και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο οποίος προσεκάλεσε τον σεβασμιώτατο στο αυτοκίνητό του μέχρι την πόλη της Κατερίνης.
Στις 12 το μεσημέρι σε κεντρική πλατεία της πόλης, όπου ήταν συγκεντρωμένοι χιλιάδες πιστοί, οι τοπικές αρχές, ο ιερός κλήρος και οι αρχιερείς, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισιμότητα και λαμπρότητα η υποδοχή του νέου ποιμενάρχη της Κατερίνης. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα ενώ παιάνιζε η μπάντα του Δήμου Κατερίνης.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και αντιφώνησε ο σεβασμώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος.
Ακολούθησε πομπή προς τον μητροπολιτικό ιερό ναό Αναλήψεως, όπου στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε, κατά την εκκλησιαστική τάξη, η τελετή ενθρονήσεως του νέου Μητροπολίτου.Τα επίσημα έγγραφα ανέγνωσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, αρχιγραμματεύς της ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Λεοντιάδης, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως ως εκπρόσωπος του ιερού κλήρου, ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και η αντιπεριφεριάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου.
Τέλος, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος εκφώνησε τον ενθρονιστήριο λόγο του.
Ακολούθησε σύντομη επίσκεψη του Μακαριωτάτου στον ασθενούντα σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικο και το επίσημο γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.



















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...