Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Μουσική εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινης και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, αφιερωμένη στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι . (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου το το απόγευμα διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας μεγάλη μουσική εκδήλωση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που είναι φέτος αφιερωμένα στα 20 χρόνια των Παυλείων, και ήταν αφιερωμένη στο έργο μεγάλου έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζηδάκι, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων από το θάνατό του.

Έργα του Μάνου Χατζηδάκι παρουσίασαν η Παιδική και η νεοσύστατη Νεανική Χορωδία, καθώς και η Ορχήστρα εγχόρδων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Δθευθυντής της Σχολής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Παυλείων κ. Γεώργιος Ορδουλίδης. Τις χορωδίες διηύθυνε η χοράρχης Μαρία Πέτκου, ενώ την ορχήστρα εγχόρδων η  Μαρίνα Γκοργκάτσε. Στο πιάνο συνέδευσε ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Ορδουλίδης, ενώ στο τέλος του προγράμματος η Μαρία Πέτκου απέδωσε γνωστές μονωδίες του Χατζηδάκι με τη συνοδία στο πιάνο του Νίκου Ορδουλίδη. Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων απηύνυνε χαιρετισμό, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.
Στο φουαγιέ λειτούργησε έκθεση με ψηφιδωτά έργα της Κυριακής Τσιακίρη Αγίων της Ιερουσαλήμ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...