Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Συνέντευξη του Γέροντος Νίκων Νεοσκητιώτη (Βίντεο)



Θέσαμε το προβληματισμό μας για όλα αυτά που συμβαίνουν την πατρίδα μας ενώ ταυτόχρονα ρωτήσαμε “Πως πρέπει και αν πρέπει να αντιδράσει ο Λαός σε αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας αλλά και για τις ακραίες απόψεις που κυριαρχούν σε ένα μέρος της κοινωνίας μας. Περιττό να σας το πούμε, αλλά όσο πέρναγε η ώρα, δεν θέλαμε να τελειώσει η κουβέντα. Αλλά για να μην σας τρώμε άλλο χρόνο, θα σας πούμε επιγραμματικά μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν: Αθεΐα, Περιουσία Εκκλησίας και φορολόγησή της, corpus cristi, βοήθεια σε άπορους από την Εκκλησία, ποιος χρηματοδοτούσε και τις δύο μεριές του εμφυλίου, την τακτική του Αρχιεπισκόπου, την αγάπη του Γερμανικού λαού προς τον Ελληνικό, την κάρτα του πολίτη και την ενδεχόμενη σχέση του με το χάραγμα και φυσικά τον ρόλο της τηλεόρασης.
Το κλείσιμο  είναι το πιο ωραίο κομμάτι – κατά την γνώμη μας- στην συνέντευξη.Ο Γέροντας Νίκων μιλάει για την αγάπη, ποιος είναι ο δρόμος να κατακτήσεις την αγάπη. Την δύναμη της προσευχής και της πίστης. Συκεκριμένα για την προσευχή μας πρότεινε την ευχή” Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον με” ως μεγάλη δύναμη και μεγάλη ευλογία. Συγκεντρώνεται το μυαλό σε αυτό που κάνεις, στον σκοπό σου και στο θεό. “Θα σας διδάξει” μας είπε.
Αυτό που θα θέλαμε να κρατήσουμε πιο πολύ, θα σας το πούμε όπως το είπε ο ίδιος: “Ο Χριστός δεν ήρθε να φέρει μια καινούργια θρησκεία αλλά έναν νέο τρόπο ζωής, δεν είναι η πίστη μας φιλοσοφία. Μην ακούμε αυτούς που λένε κάτω οι πατρίδες είμαστε όλοι ένα. Μα δεν είμαστε όλοι ένα. Να μάθουμε να αγαπάμε την πατρίδα μας, την ιστορία μας. Γνώρισα τον εγγονό του Κολοκοτρώνη… Ξέρετε οτι ο δολοφόνος του αδερφού του Κολοκοτρώνη πήγε σπίτι του και του είπε “κρύψε με σκότωσα τον αδερφό του Κολοκοτρώνη” και εκείνος τον προστάτευσε; Βλέπετε άνθρωπο; Σας λέω λοιπόν, ο διάολος κάνει την δουλειά του… ε, ας κάνουμε και εμείς την δικιά μας.
Δείτε το βίντεο παρακάτω... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...