Κυριακή 12 Μαΐου 2013

191η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Νάουσας και η πανήγυρις των 1241 νεομαρτύρων της. (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η Νάουσα τίμησε την 191η επέτειο του Ολοκαυτώματός της. Η Ηρωϊκή πόλη της Νάουσας πανηγύρισε όμως όχι μόνο τους εθνομάρτυρες που πέσανε κατά την διάρκεια των βίαιων συμπλοκών του 1822 αλλά και τους 1241 αγίους Νεομάρτυρες που σφαγιάστηκαν στο "Κιόσκι" αφού ομολόγησαν την πίστη τους στον Χριστό, αλλά και περίπου 60 Ναουσαίες γυναίκες που μαρτύρησαν στην Θεσσαλονίκη αρνούμενες να γίνουν Τουρκάλες και να αρνηθούν τον Χριστό.
Το Σάββατο 11 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Ναούσης πραγματοποιήθηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι  Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και  Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.
Ο κ. Ιερεμίας στον λόγο του σημείωσε την σπουδαιότητα της άσκησης στην ζωή του κάθε χριστιανού τονίζοντας ότι το μαρτύριο είναι αποτέλεσμα της ασκητικότητας και της Χάρης του Θεού στην ζωή του. Δεν μπορεί ο κάθε χριστιανός να μαρτυρήσει και να δώσει και την ζωή του για τον Χριστό εάν πρώτα δεν γίνει μέτοχος της Χάριτος, εάν δεν ελκύσει με την άσκησή του, με την ζωή του την Χάρη του Θεού ώστε να ενδυναμωθεί πνευματικά νικώντας ακόμα και τον φόβο του θανάτου για την αγάπη του Χριστού.
Την Κυριακή 12 Μαΐου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Ναούσης τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο τονίζοντας: «Οι Νεομάρτυρες της Νάουσας είναι αυτοί οι μακάριοι  οἱ  μὴ ἰδόντες καὶ πιστεύσαντες, είναι αυτοί που κήρυξαν με την θυσία τους, με το αίμα τους ότι ο Χριστός Ανέστη».
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε δοξολογία παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Ημαθίας. Στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον "Τόπο Θυσίας" και παρέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...