Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο Κυβερνήτης του Αστραχάν (Ρωσία) επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα

Την Δευτέρα 13 Μαΐου το πρωί ο Κυβερνήτης (Περιφερειάρχης) της Περιφέρειας Αστραχάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αλέξανδρος Ζίλκιν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ημαθία, στο πλαίσιο της οποίας συνάντησε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα στο επισκοπείο της Βέροιας.
Τον Ρώσο επίσημο συνόδευαν στενοί του συνεργάτες, ενώ από ελληνικής πλευράς ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα επικοινωνίας και ανάπτυξης των θεσμών φιλίας και συνεργασίας των δύο περιοχών. Ο κ. Ζίλκιν τόνισε την κοινή πίστη που ενώνει τους δύο λαούς και δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την περιοχή του για την Ελλάδα τόσο για προσκυνηματικό τουρισμό όσο και για ανάπτυξη εμπορικών συνεργασιών.
Τον κ. Ζίλκιν τίμησε ο σεβασμιώτατος με το χρυσό μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ εκείνος τον προσκάλεσε να επισκεφθεί επίσημα την περιοχή του Αστραχάν.
Ο κ. Ζίλκιν επισκέφθηκε ακόμη το Βήμα του Αποστόλου Παύλου καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...