Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Πρώτη αρχιερατική θεία Λειτουργία στην «Έξω Υπαπαντή» Νάουσας (υψ.1100μ.) από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε την πρώτη στην ιστορία της μονής Υπαπαντής Ναούσης ή όπως είναι γνωστή «Έξω Υπαπαντή», αρχιερατική θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή αρκετών πιστών.

 Το εγχείρημα δεν ήταν ίσως όσο εύκολο ακούγεται αφού το μοναστήρι βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρα στις πλαγιές του Βερμίου και δεν είναι προσβάσιμο ούτε από αυτοκίνητο ούτε καν από μουλάρι λόγω των απότομων βράχων που βρίσκονται διάσπαρτοι στο μονοπάτι. Το πιό κοντινό μέρος που μπορεί να φτάσει αυτοκίνητο είναι το μοναστήρι των Ταξιαρχών, που ίδρυσε και ασκήτευσε εκεί ο άγιος Θεοφάνης ο πολιούχος της Νάουσας. Από εκεί χρειάζεται πεζοπορία από δύσβατα μονοπάτια μίας περίπου ώρας.
Ο σεβασμιώτατος στις 5 το πρωί ξεκίνησε με τη συνοδία ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αφού έφτασαν μέχρι το σημείο που είναι προσβάσιμο από αυτοκίνητο συνέχισαν πεζή μέχρι τη μονή όπου έφτασαν λίγο πριν τις 7 το πρωί. Μετά από σύντομη ξεκούραση ξεκίνησε ο όρθρος και η θεία Λειτουργία στο κατανυκτικό ναό της Υπαπαντής. Δεν άργησαν να καταφτάσουν δεκάδες πιστοί, μεταξύ τους και ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, για την ιστορική αυτή θεία Λειτουργία. Ακολούθησε κέρασμα από τους επιτρόπους της μονής και η απόστολη ξεκίνησε το ακόμα δυσκολότερο (λόγω της κατηφόρας και της κόπωσης) σκέλος της επιστροφής.
Να σημειωθεί ότι την ημέρα της πανηγύρεως της Υπαπαντής, με το χιόνι να ξεπερνά συνήθως το 1 μέτρο, συγκεντρώνονται κάθε χρόνο εκεί για την πανήγυρη περισσότεροι από 800 πιστοί, αποδεικνύοντας και με αυτό το τρόπο τη μεγάλη ευλάβεια και πίστη των κατοίκων της Νάουσας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...