Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Πανηγύρισε ο όσιος Θεοφάνης, πολιούχος της Νάουσας (ΦΩΤΟ)

Στις 18 Αυγούστου το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός προς τιμή του Οσίου Θεοφάνους Πολιούχου Ναούσης προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.
 Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος  αρχιμανδρίτης Παύλος Παπαδόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Θεοφάνους και την ανάγκη να αποκτήσουμε και εμείς ασκητικό φρόνημα το οποίο θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τον Χριστό και να αποκτήσουμε την Χριστομίμητη Αγάπη.

Μετά το πέρας της ακολουθίας έγινε ιερά λιτανεία με την εικόνα και την ευωδιάζουσα κάρα του Οσίου Θεοφάνους στα γραφικά στενά της πόλης.
Στις 19 Αυγούστου το πρωί πραγματοποιήθηκε όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Βεροίας ο οποίος κύρηξε και τον θείο λόγο.
Η κάρα του Οσίου Θεοφάνους φυλάσσεται στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης και μπορούν οι πιστοί χριστιανοί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου να την ασπαστούν ώστε να πάρουν την χάρη και την ευλογία του Αγίου.

















ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ: π. Θεόφιλος Δημητριάδης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Θεόδωρος Ελευθεριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...