Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΙΘ΄ Παύλεια: «Ιερατική Διακονία», ημερίδα ιερέων της Μητροπόλεως με εισηγητή τον σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου το απόγευμα στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Διαβατού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ΙΘ΄Παυλείων εσπερίδα κληρικών με θέμα «Ιερατική Διακονία».
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων και εν συνεχεία έδωσε τον λόγο στον κεντρικό ομιλητή της εσπερίδας σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία ο οποίος τόνισε τον σημαντικό ρόλο του ιερέως μέσα στην κοινωνία αλλά και ποιμαντικές μεθόδους προσέγγισης των πιστών. Απηύθυνε πατρικές παροτρύνσεις προς τους ιερείς, σχετικά με την διακονία του ποιμνίου τους, στηριζόμενος στην Π.Δ., άριστος γνώστης της οποίας είναι, ως καθηγητής της Θεολογικής σχολής των Αθηνών, αλλά και γιατί όπως ο ίδιος δήλωσε δεν έπαψε να μελετά το κείμενο της Π.Δ., αντλώντας δύναμη και γνώση για το ποιμαντικό του έργο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερεμίας, στηριζόμενος στους προφήτες, Ζαχαρία, Ιερεμία και Ιεζεκιήλ, τόνισε την αγαπητική σχέση του ποιμένα με το ποίμνιο, όπου η επιείκεια, η χάρη και η διάθεση προσφοράς και κατήχησης, θα βοηθήσει τον λαό, να γνωρίσει τον Θεό και την σωτηρία.
Χαρακτηριστικό της εισήγησης του κ. Ιερεμία, η παράθεση χωρίων της Π.Δ., που βοήθησαν τους ιερείς να κατανοήσουν πως η προσωπική μελέτη, ο προσωπικός αγώνας και η τριβή με τα κείμενα, με τις αδυναμίες, αλλά και το ποίμνιο, θα τους οδηγήσουν στην τελείωση.

Τέλος ο κ. Ιερεμίας κατά την διάρκεια του εσπερινού, ευλόγησε και παρότρυνε τους παραβρισκόμενους πιστούς, να προσεύχονται, να ασκούνται στην νηστεία, την αγρυπνία και την ελεημοσύνη, προσπαθώντας να παροτρύνουν τις νεότερες γενιές, στην προσευχή προς ωφέλεια τους πνευματική. Σημείωσε δε πως η προσευχή κράτησε ζωντανούς τους Έλληνες κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας, αλλά και στον Ελληνοαλβανικό πόλεμο.
Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει τον ποιμενάρχη μας κ. Παντελεήμονα, για την ευκαιρία της επαφής που του πρόσφερε με τον κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεως μας, τονίζοντας τον ορθόδοξο λόγο του, τα έργα φιλανθρωπίας καθώς και την αγάπη του στην  μυστηριακή ζωή.
Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός. Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης είχε τεθεί σε προσκύνηση η τίμια κάρα του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...