Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή για κληρικούς και μέλη του πνευματικού έργου της Μητροπόλεως στην Ιταλία. (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Εκπαιδευτική και προσκυνηματική εκδρομή στην Ιταλία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για κληρικούς και μέλη του πνευματικού της έργου κατά τα τέλη Μαΐου.
Πρώτος σταθμός των προσκυνητών υπήρξε το Μπάρι και τα ιερά λείψανα του αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σημαντικά μνημεία της κλασσικής Ρώμης, καθώς και στον ναό του αγίου Πέτρου και τα Βατικάνια μουσεία.
Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων τέλεσε κατανυκτική θεία λειτουργία στις κατακόμβες του αγίου μάρτυρος Σεβαστιανού (ακριβώς επάνω από τον τάφο του) ενώ επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον καθεδρικό του αγίου αποστόλου Παύλου (εκτός τειχών) όπου βρίσκεται ο τάφος του, καθώς και στις τρείς Πηγές, όπου είναι ο τόπος του μαρτυρίου του.
Κατά τις επόμνες ημέρες έγιναν επισκέψεις στη Φλωρεντία, Μπολώνια, Πάδοβα και Βενετία όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνλησουν πληθώρα ιρεών λειψάνων πολλών αγίων και να προσκυνήσουν σε ορθόδοξους ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιαλίας, καθώς και στον Μητροπολιτικό Ναό της Βενετίας.


στην πλατεία αγίου Πέτρου στη Ρώμη


Άγαλμα του αποστόλου Παύλου εκτός των τειχών


στο τάφο του αποστόλου Παύλου



στον τόπο μαρτυρίου του απ. Παύλου


στον τόπο μαρτυρίου του απ. Παύλου (τρεις πηγές)


Λειτουργία στις κατακόμβες του αγίου Σεβαστιανού


Λειτουργία στις κατακόμβες του αγίου Σεβαστιανού


Λειτουργία στις κατακόμβες του αγίου Σεβαστιανού


Λειτουργία στις κατακόμβες του αγίου Σεβαστιανού


Στον ορθόδοξο ιερό ναό αγίου Ιακώβου στην Φλωρεντία


Στην Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας στη Βενετία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...