Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον εορτασμό των Θεοφανείων σε Βέροια και Νάουσα (ΦΩΤΟ)



Στον εσπερινό της εορτής ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον ιερό ναό αγίων Αναργύρων Βεροίας και μαζί του συγχοροστάτησε ο θεοφιλέσταος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος. Τον πανηγυρικό εξεφώνησε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Καλλίνικος Λιμνιώτης. Στο τέλος του εσπερινού  ο σεβασμιώτατος τέλεσε χειροθεσία Αναγνώστου και έκοψε τη βασιλόπιτα της ενορίας.

 Την Κυριώνυμο ημέρα ο σεβασμιώτατος τέλεσε την πανηγυρική θεία Λειτουργία στον ιερό ναό αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας και στη συνέχεια το Μεγάλο Αγιασμό. Ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς το ποτάμι της πόλης όπου έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων με την παρουσία των τοπικών αρχών και μεγάλου αριθμού πιστών. Αμέσως μετά ο σεβασμιώτατος μετέβη στην περιοχή αγίου Νικολάου Ναούσης όπου επίσης τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων.
Ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος λειτούργησε στο Μητροπολιτικό ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό και στη συνέχεια τον καθαγιασμό των υδάτων σε κεντρική πλατεία της Νάουσας.
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...