Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Απήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο - Φωτογραφίες από την επίσκεψή του στην Μητρόπολη Βεροίας πριν μία εβδομάδα! (15/04/2013)

Φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Απαγωγή δύο του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγόριου Yohanna Ibrahim|Τον Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλο, απήγαγαν κοντά στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας ένοπολοι αντάρτες, ενώ μαζί του ήταν και ο συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Γρηγόριος Yohanna Ibrahim, ενώ φέρονται ως νεκροί ο οδηγός και ο διάκονος του μητροπολίτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δύο ιεράρχες απήχθησαν από ένοπλους στη διαδρομή προς το Χαλέπι, όπου κατευθύνονταν στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής.
Το BBC τονίζει ότι δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι κρύβονται πίσω από τις απαγωγές.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης είχε δηλώσει στο Reuters ότι εκατοντάδες οικογένειες χριστιανών έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι. «Οι Χριστιανοί δέχονται επιθέσεις και πέφρουν θύματα απαγωγής, προκειμένου να πληρώνουν λύτρα οι συγγενείς τους» είπε τονίσει χαρακτηριστικά.
Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου, για την απαγωγή ενημερώθηκε αργά χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Πρόσθεσε οτι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, προκειμένου να γίνουν ενέργειες και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δύο ιεραρχών.
Επίσης, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου, από τον οποίο ενημερώθηκαν για όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και τον διαβεβαίωσαν για την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και για τις ενέργειες που ήταν ήδη σε εξέλιξη.
Ο κ. Κεδικογλου σημείωσε ότι ο κ. Αβραμόπουλος ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών και ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, καθώς και ομολόγους χωρών που μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση των απαχθέντων ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο επικεφαλής της Συριακής Αντιπολίτευσης George Sabra, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων.
Επιπλέον κατά τη σημερινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει του ομολόγους του.
"Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης", επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...