Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός στην Βέροια


Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου ήρθε στη Βέροια, κατόπιν προσκλήσεως του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός για σειρά επίκαιρων διαλέξεων.
Την Κυριακή το πρωί ο π. Γεώργιος λειτούργησε και κήρυξε στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξανδρείας και στη συνέχεια στις 12 το μεσημέρι μίλησε στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο για νέους και νέες με θέμα τον άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο και στη συνέχεια ανέπτυξε διάλογο με το ακροατήριο για θέματα ορθοδοξίας.

Στις 6.30 το απόγευμα ο π. Γεώργιος μίλησε στην κατάμεστη Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στο πλαίσιο των «Ακαδημαϊκών Διαλόγων» και σε συνεργασία με το Σύλλογο Θεολόγων Νομού Ημαθίας με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Το θέμα που ανέπτυξε αφορούσε το μάθημα των θρησκευτικών και την αναγκαιότητά του για την Παιδεία στην Ελλάδα σήμερα.
Στην ίδια εκδήλωση ο Σύλλογος Θεολόγων Ημαθίας τίμησε τα μέλη του που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Την εκδήλωσε πλαισίωσε καλλιτεχνικά η Χορωδία Ιεροψαλτών Βεροίας και Ναούσης.
Τέλος το πρωί της Δευτέρας ο π. Γεώργιος μίλησε σε ιερατική σύναξη όλων των κληρικών της ιεράς Μητροπόλεώς μας στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο με θέμα τη ζωή και το έργο του αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...